Mehedinți. Candidații PSD au câștigat detașat alegerile locale cu peste 75 %!

***Mehedinți. Candidații PSD au câștigat detașat alegerile locale cu peste 75%!***

Candidații social-democrați la alegerile locale din Mehedinți au câștigat detașat față de partenerii de guvernare, fiind reconfirmați în funcții, printre alții actualul șef al administrației județene, Aladin Georgescu, dar și primarul reședinței de județ, Marius Screciu.

Astfel că, în urma numărării voturilor, din cele 66 de localități mehedințene, 50 de primării au fost câștigate de către candidații PSD. Este vorba despre primarii PSD din orașele Vânju Mare, Baia de Aramă, Strehaia precum și comunele Bălăcița, Broșteni, Burila Mare, Butoiești, Bâlvănești, Braniștea, Breznița Motru, Breznița Ocol, Căzănești, Cireșu, Corcova, Căzănești, Cujmir, Dârvari, Dumbrava, Eșelnița, Florești, Gogoșu, Godeanu, Grozești, Gruia, Ilovăț, Ilovița, Izvoru Bârzii, Jiana, Livezile, Malovăț, Obârșia de Câmp, Oprișor, Pădina , Podeni, Ponoarele , Poroina Mare, Pristol, Prunișor, Punghina, Rogova, Salcia, Șișești, Stângăceaua, Șvinița, Șovarna, Tâmna, Vânători, Voloiac și Vrata.

,,PSD a câștigat alegerile locale din județul Mehedinți cu peste 55 la sută din voturi. Prin rezultate obținute PSD își consolidează poziția de lider în rândul formațiunilor politice din județ, și vom face administrație performantă și în mandatul următor. Le mulțumesc tuturor care au crezut în mine și în echipa PSD Mehedinți și ne-au fost alături” a declarat președintele CJ Mehedinți, Aladin Georgescu.

În schimb,PNL a câștigat doar 16 primării, din care 15 primării de comune și o primărie de oraș, la Orșova,respectiv Adrian Cican, fost manager al SJU Drobeta Turnu Severin. Ceilalți primari liberali sunt la Șimian, Bâcleș, Devesel, Balta, Bala, Dubova, Obârșia Cloșani, Pătulele, Vânjuleț, Gârla Mare, Oprișor, Greci, Hinova, Vlădaia și Husnicioara. Aici la Husnicioara a câștigat primăria Antonia Trușcă, fiica lui Constantin Trușcă, edilul liberal din Șimian.

Social-democratul Marius Screciu, actulul primar al municipiului Drobeta Turnu Severin, a câștigat alegerile cu peste 50 % din voturi severinenilor, în timp ce Virgil Popescu de la PNLa fost creditat cu 20 % din voturi, apoi pe locul 3 s-a clasat Eduard Koler de la AUR cu circa 10 %. Constantin Gherghe, fost primar înaintea lui Scrteciu din partea PDL, acum de la ADU a obținut aproximativ 7% din încrederea severinenilor.

Și președintele CJ Mehedinți, Aladin Georgescu, actualul președinte al PSD, a fost ales pentru un nou mandat, cu un scor la fel de zdrobitor. El i-a învins pe Ramona Cupă de la ADU, pe Doinița Chircu de la AUR și pe Dumitru Mărculescu de la PNL.

Georgiana Sebeș

Lasă un comentariu