Mehedinți. Opt primari mehedințeni, vor pleca acasă din septembrie

***Mehedinți. Opt primari mehedințeni, vor pleca acasă din septembrie***

Alegerile locale din 9 iunie, a adus multe surprize în rândul candidaților din opt localități mehedințene.

Astfel că primarul localității Gârla Mare, Dumitru Baciu (PSD) aflat la conducerea primăriei din 2008, a pierdut alegerile lamentabil în fața liberalului Constantin Marius Bărăitanu. Procentul social-democratului a fost de 37,08% din referințele electoratului, în timp ce contracandidatul său a avut 62,92%.

Un alt primar care a câștigat alegerile este liberalul Ovidiu Pîrșan de la Vlădaia, obținând 54,63 % din preferințele consătenilor săi. Astfel că, din septembrie social-democratul Viorel Spuză, care a fost ales cu 40,74%, primar din 2012, va pleca acasă.

Și la Hinova se va schimba nu numai primaul dar și culoarea politică a acestuia. Astfel că  la conducerea primăriei va veni liberalul Dan Ghițan, care a câștigat alegerile având 52,88 %, în timp ce actualul primar, social-democratul Ioică Moți, a avut doar 45,59 % din preferintele electoratului local.

O altă localitate mehedințeană care, din septembrie va avea o nouă conducere este comuna Devesel. Aici, locuitorii cu drept de vot au ales să le administreze comuna pe liberalul Fabian Drocan, fost primar, pe care l-au creditat cu 51,2% din voturile lor, în timp ce actualul primar, Valentin Dobrescu de la PSD  a pierdut cu 46, 41% din voturile exprimate.

În Ilovița primarul în  funcție, liberalul Ștefan Pătășanua va pleca acasă, pentru că alegătorii i-au acordat doar 39,27% din voturile valabil exprimate, în timp ce social –democratul Dănuț Șonc a obținut 49,45% .

Acasă va merge din septembrie și primarul localității Greci, Aurelia Mosoarcă (PSD), care a obținut 45,41% din voturi, în timp ce contracandidatul său, liberalul Mihai Giurescu, care a obținut un procent de 51,37%  din voturile alegătorilor.

Comuna Oprișor va avea la conducerea primăriei pe liberalul Ionuț Mălinescu, care a acâștigat alegerile cu 52,32%  în fața actualului primar, social-democratul Constantin Gârleanu, care a pierdut cu 40,93%.

În sfârșit, primarul liberal Valentin Sălceanu, care are la activ două mandate în frunteaa comunei Butoiești, va pleca acasă pentru că a pierdut alegerile în fața social –democratului Ionuț Bosoancă, cel care a obținut 49,66% din voturile alegătorilor.

Georgiana Sebeș

Lasă un comentariu