Olt.Opoziție pe față din partea ALDE

elena Se pare că nu cei aflați în Opoziție iau atitudine împotriva unor abuzuri ale PSD nu sunt cei de la PNL, PMP sau USR ci cei din ALDE, partenerii de guvernare a social- democraților.

Astfel că, primul politician care ia poziție oficial este Elena Iotu, președinta organizației de Femei a ALDE Olt. Aceasta își motivează părerile, punct cu punct trăgând, totodată, un semnal de alarmă situației, incredibil de periculoasa, în care se află țara noastră din cauza abuzului de putere a șefului PSD, Liviu Dragnea.

,,Ceea ce se întâmpla acum de partea cealalta a coalitiei, si aici ma refer la președintele PSD, Liviu Dragnea, ține de evolutia unui intreg lant de evenimente ce au un caracter, strict intern – și care au legătura, mai degrabă, din punctul meu de vedere, cu inițiativa capacității de reforma interna a structurilor PSD, ei insisi fiind responsabili de cum vor reuși sa concluzioneze aceste aspecte.”

Lidera Femeilor ALDE Olt, ține să precizeze în scrisoarea publică consideră că formațiunea sa trebuie să fie în parteneriat de egalitate cu PSD în luarea deciziilor de guvernare și nu doar un partener de coaliție, argumentând că “Să nu uităm că la ultimele alegeri parlamentare , din 2016, partidul nostru s-a poziționat foarte bine, deasupra pragului electoral, ținând cont de faptul ca la acea vreme partidul nostru participa la prima competiție în formatul pe care îl avem și astăzi.” 

De asemenea, Elena Iotu a mai ținut să precizeze că “În ultimii doi ani organizațiile noastre au reușit să evolueze semnificativ și, cu siguranță,  procentele referitoare la încrederea electoratului liberal-democrat, au evoluat substanțial – la rândul lor. Felul în care Partidul Social Democrat va reuși să găsească soluții pentru ieși din aceasta situație, – pentru ca, totuși, vorbim despre o criză internă plasată la vârful structurii PSD, o criză al cărei vector este însuși Președintele PSD, Liviu Dragnea, asta pe de-o parte, dar așa cum am precizat deja în relatările anterioare, – toate aceste aspecte țin de capacitatea de reforma a structurilor social-democrate pentru a reuși să pună capăt acestor frământări interne. Înțeleg ca, deși amânată în repetate rânduri până la această oră, din varii motive, până la finalul lunii în curs va exista o decizie pronunțată a Înaltei Curți de Casație și Justiție. Probabil ca structurile din forul decizional al PSD se vor raporta la aceasta pronunțare a Înaltei Curți pentru a lua decizii, mai departe, în interiorul partidului.”

Elena Iotu, conștientă de implicațiile politice, cel puțin de la nivelul județului Olt, își asumă toate considerațiile despre partidul cu care ALDE se află în coaliție, adresându-se tuturor liderilor politici olteni: ,,Tot ceea ce este menționat mai sus, sunt lucruri anticipate, de către mine, în urma cu câteva luni bune, lucruri pe care țin în mod special să le aduc la cunoștință, încă o dată, liderilor politici din Olt, indiferent de culoarea politică pe care o au, indiferent dacă se află la guvernare sau în opoziție. Nu este prima dată când Alianța Liberalilor și Democraților Europeni din România se poziționează împotriva unor demersuri inițiate de către PSD și Liviu Dragnea – în calitate de Președinte al Partidului Social Democrat, în ciuda coaliției dintre cele doua partide politice. Nu este prima dată când, local, organizația pe care o conduc nu rezonează cu practicile PSD din județul Olt. Nu este prima data când PSD-Olt nu respecta protocolul coaliției. Nu este prima dată când PSD-Olt încalcă drepturile consilierilor liberal-democrați, și nu numai, peste tot – în județul Olt. Nu este prima dată când Alianța Liberalilor și Democraților din Olt adună gunoiul, la propriu, după administrația actuală.”

Elena Iotu amintește, în acest context,  și poziția președintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu “Vom recomanda votanților noștri să voteze propriei conștiințe….În anumite țări din Europa lucrurile au evoluat, aceste căsătorii sunt permise, nu știu dacă și societatea din România va evolua în aceeași direcție. După referendum va trebui să promovăm o lege a parteneriatului civil”.

În finalul declarației, Elena Iotu precizează: Cu aceasta ocazie anunț faptul că poziția mea este aceea de a nu da curs nici referendumului organizat la nivelul județului pentru schimbarea numelui acestuia. Iubesc acest județ asa cum este, cu bune și cu rele, cu locurile lui frumoase sau mai puțin frumoase. Când m-am implicat în politica nu am făcut-o pentru a dezbina sau pentru a pune granițe, ci am făcut-o pentru a uni și pentru a pune umărul să construim o administrație publica performanță și nu una disfuncțională, lipsita de competență și dezbinată – în care PSD promovează lipsa de identitate a sistemului administrativ județean.” 

Georgiana Raicu

1 comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s