Argeș. Peste 10.000 de pașapoarte eliberate în trei luni!

pasaportPotrivit unui comunicat de presă emis de prefectura Argeș, Serviciul Public pentru Eliberarea şi Evidenţa Paşapoartelor Argeş a eliberat peste 10.000 de pașapoarte în ultimele trei luni.

Așa că programul angajaților este foarte încărcat, având în vedere că primesc sute de cereri pe zi pentru emiterea acestor documente, ceea ce necesită

ore suplimentare după program.

Potrivit aceluiași comunicat, aglomeraţia a făcut ca cei din conducerea serviciului să ia o măsură care să stabileasca ordinea şi siguranţa cetăţenilor. De anul acesta, de pe data de 20 aprilie, la nivelul serviciului s-a luat hotărârea ca cererile să fie primite în baza unor bonuri de ordine care se eliberează în fiecare zi de la ghişeul de relaţii cu publicul. Această măsură a fost creată pentru a se evita haosul de la ghişeele de preluare a cererilor, aşa cum s-a întâmplat în anii anteriori, după cum ne-a declarat comisarul şef Eduard Uscatu, şeful serviciului. Astfel cetăţenii îşi pot alege o anumită oră la care să vină să îşi depună cererea fără a mai sta la coadă. Zilnic se procesează între 180 şi 250 de cereri.

Pentru a veni în sprijinul cetăţenilor din Argeş, conducerea serviciului a mai înfiinţat încă trei ghişee mobile la Câmpulung, Curtea de Argeş şi Mioveni  unde o parte din personal se deplasează în fiecare zi de joi, alternativ din două în două săptămâni şi vinerea la Mioveni.

Reamintim faptul că începând de vineri, 20 iulie 2018, perioada de valabilitate a paşapoartelor se dublează, de la 5 la 10 ani, pentru cei care au împlinit 18 ani. Modificări sunt şi în cazul copiilor şi adolescenţilor, iar prețul unui pașaport electronic este de 258 de lei.

Georgiana Raicu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s