Prognoza meteo. Frig și ploi în săptămâna 1-7 octombrie

imgMeteorologii au anunțat prognoza meteo pentru săptămâna viitoare, respectiv 1-7 octombrie 2018, că va fi însoțită de frig și ploi în toate zonele țării.

Potrivit vremea.ro,  primele zile ale lunii octombrie vor aduce o vreme schimbătoare pe teritoriul țării noastre, în prima parte a intervalului cerul urmând să fie mai mult noros în jumătatea estică, aici fiind așteptate ploi temporare. Cu toate că nebulozitatea va fi relativ ridicată la nivel național, temperaturile nu vor scădea foarte mult și se vor încadra în general în normele climatologice ale perioadei. A două parte a intervalului va fi dominată de un regim anticiclonic, ceea ce va rezultă într-o vreme caldă pentru prima decadă a lunii octombrie, de asemenea și cerul urmând să se degajeze de nori în cea mai mare parte a teritoriului.

A doua lună de toamnă aduce temperaturi apropiate de nivelul perioadei, resprectiv, cu 5-7 grade mai mici decât în luna septembrie. Zilele se mențin însorite, însă nopțile devin tot mai reci. Potrivit prognozei meteo INMH, valorile

img

termice în unele săptămâni de prognoză pot fi mai ridicate decât normalul perioadei. Precipitațiile sunt mai sărace în luna octombrie, iar în majoritatea zonelor ţării apare fenomenul de brumă.

Astfel că luni,  vremea va fi închisă în regiunile extracarpatice ale teritoriului, unde local va plouă. Izolat în sud-est se vor acumula până la 15-20 de mm, dar în rest cantitățile de apa ce se vor strânge vor fi nesemnificative. Vântul va suflă moderat în sud-vest, nord-est și sud-est și mai mult slab în restul regiunilor. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 17 și 22 de grade în Transilvania și Maramureș, 19-24 de grade în Banat și Crișana (cu cele mai ridicate valori așteptate a se înregistra în sudul Banatului), 15-20 de grade în Oltenia și 17-22 de grade în Muntenia, Dobrogea și Moldova. Ploile se retrag de marți, 2 septembrie, iar temperaturile se stabilizează la valori apropiate datei la care ne aflăm.

Georgiana Raicu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s