Olt. Profesorul C. Voinescu și-a lansat o nouă carte: ,,aGramatica”

Constantin Voinescu  Sala de festivități a Facultății de Management, Filiala Slatina a fost gazda lansării de carte „aGramatica“ , aparținând profesorului de Limba Română, Constantin Voinescu, o personalitate culturală foarte cunoscută în județul Olt. Cartea a văzut lumina tiparului la Editura Hoffman, în condiții grafice deosebite sub îndrumarea directorului Andy Barcan.

,, Este unul dintre puținele evenimente de lansare de carte de la facultatea noastră” a ținut să precizeze directorul Facultății de la Slatina, prof. Victor Tița, în fața studenților dar și a unui public numeros, dornic de cultură.

Cartea scrisă de profesorul Voinescu, este o lecție de gramatică pe care acesta o dă la unele comentarii de pe Facebook, de fiecare dată când internauții fac greșeli grosolane. Acesta le predă de fiecare dată câte o lecție de gramatică, cu explicațiile de rigoare, făcând-o cu puțină ironie, pentru a nu se simți nimeni lezat.

Potrivit autorului, cartea sa numită sugestiv ,, aGramatica”, are nu mai puțin de 200 de pagini și cuprinde toate comentariile sale făcute la adresa celor care fac greșeli gramaticale sau scriu fără diacritice.

,, Am încercat, nu să urmăresc persoane, ci să urmăresc erori, care să fie explicate și corectate, astfel încât să greșim cât mai puțin. Pentru că de greșit, greșim cu toții. Greșim din neatenție, greșim dintr-o ușoară superficialitate. Așa cum zicea distinsa lingvistă Rodica Zafiu, într-o rubrică din România Literară -Păcatele Limbii- zic să săvârșim cât mai puține păcate ale Limbii!” a spus, printre altele profesorul Constantin Voinescu.

Georgiana Raicu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s