Politică. Senatorul Siminica Mirea face apel la unitate

 42521877_229977744542407_7078665561953009664_nParlamentarul oltean, Siminica Mirea, a transmis o scrisoare deschisă în care face apel tuturor la unitate având în vedere că anul acesta sărbătorim Centenarul Unirii.  ,,Conflictele interne de pe scena politică românească ne-au abătut de la principalul eveniment al acestui an: Centenarul Marii Uniri. În acest moment, societatea românească nu se regăsește în spiritul idealurilor care au generat unirea de acum 100 de ani de zile. Noi toți putem schimba acest fapt, dar împreună, nu dezbinați!”

Siminica Mirea a ținut să precizeze că  scandalurile politice, frământările sociale, intrigile de culise dezvăluite după ani de zile, nu fac altceva decât să creeze o mare de suspiciune și să se piardă din vedere adevăratele probleme.

,,Am susținut, în plenul Senatului, o declarație politică prin care am făcut apel la conștientizarea acestui moment important, dar și la răul pe care îl provoacă scindarea continuă între taberele politice. Comparând cele două evenimente, societatea românească se confrunta, la acea vreme ( acum 100 de ani- n.r.), cu deznădejdi și probleme mult mai grave decât cele actuale. Cu toate acestea, idealurile au primat în fața nemulțumirilor, iar unitatea națională a condus la un ideal dorit timp de secole întregi, cel al unirii tuturor românilor într-o singură țară.”  A punctat senatorul oltean.

Aceasta a conchis că toată societatea ar trebui să fie mai responsabilă, dar mai ales să palament neatapoarte respect înaintașilor noștri care  au format România modernă în urmă cu 100 de ani. ,,Înțelegerea și dialogul trebuie să fie fundamentale nu numai în plan politic, cât și în toate celelalte aspecte ale vieților noastre. Argumentele și discuțiile sunt productive și aduc, de fiecare data, un plus situației de fapt. Cu toate acestea, e foarte important pentru fiecare dintre noi să înțelegem că, indiferent de opțiuni, scopul ar trebui să fie același: o Românie mai buna!” și-a încheiat Siminica Mirea declarația politică.

Georgiana Raicu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s