Argeș. Cea de-a patra ediție „Intră în joc, câştigă-ţi sănătatea!”

proiect-sport-argesDeschiderea oficială a proiectului „Intră în joc, câştigă-ţi sănătatea!” a avut loc sâmbătă, 13 octombrie în sala de sport a Şcolii Gimnaziale „Liviu Rebreanu” din oraşul Mioveni, care a găzduit meciul inaugural al campionatului, handbal fete – liceu, echipele reprezentând Liceul Teoretic Iulia Zamfirescu şi Liceul Tehnologic Construcţii de Maşini din Mioveni.

Proiectul sportiv iniţiat de Prefectura Argeş, în parteneriat cu ISJ Argeş, cu sprijinul concurs-sportiv-scolar-argesPrimăriei Mioveni, Asociaţiei Sportive „Sportul pentru toţi”, Primăriei Ştefăneşti şi al Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Argeş, numit sugestiv „Intră în joc, câştigă-ţi sănătatea!”.

Ajuns la cea de-a patra ediţie, evenimentul se desfășoară  în perioada 13 octombrie – 15 decembrie a.c. și are ca scop de a atrage cât mai mulţi elevi către sport, în sprijinul dezvoltării ariei de selecţie pentru practicarea sportului de performanţă.

12-dec-prefectura-concurs-1 Organizatorii își doresc ca prin acest proiect să contribuie la  educarea tinerilor către un stil de viaţă activ şi îndrumarea lor spre sportul de echipă.

Competiţia se desfăşoară la mai multe ramuri ale sportului de echipă – baschet fete şi băieţi, handbal fete şi băieţi, volei fete şi băieţi şi fotbal fete – la care se pot înscrie elevi nelegitimaţi la disciplina la care participă, meciurile fiind arbitrate de profesori de educaţie fizică şi sport la etapele preliminare şi de către arbitri acreditaţi în fazele semifinale şi finale ale campionatului.

La fiecare ediţie, interesul elevilor de a participa a crescut, în acest an înscriindu-se 293 de echipe, cu 50 mai multe decât în 2017, fiind implicaţi aproximativ 3000 de copii din mediul urban şi rural.

Georgiana Raicu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s