Olt. Elevii unui liceu rural terorizați de profesoara de istorie

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Liceul Teoretic „Tudor Vladimirescu” din Drăgănești-Olt a ajuns iar în prim-planul presei locale, și după cum ne-am obișnuit, nu pentru performanțe în educație, ci pentru abuzurile cadrelor didactice.

De această dată, elevii din clasa a IX – a au transmis redacției noastre o înregistrare în care profesoara de istorie, Luminița ȚACU, susține un discurs incitator la ură și discriminare la adresa homosexualilor, întreține discuții politice cu elevii, ba chiar se răstește la aceștia deoarece nu îi împărtășesc aceeași opinie. Prin discursul susținut, și cenzurarea opiniilor elevilor, profesoara de istorie pare a fi trăi pe principiul: „de ce să le vorbești elevilor despre Hitler, când poți fi chiar tu însăți Hitler?

Profesoara de istorie, a fost înregistrată de elevi, iar din dialogul purtat cu ei, pare a îmbrățișa ideologia lui Adolf Hitler, conducător absolut al Germaniei între anii 1934-1945, care a avut ca temă dominantă a carierei sale politice ura profundă față de evrei, aceasta deopotrivă incită la ură asupra romilor și homosexualilor. Profesoara de istorie este cunoscută ca având un comportament inadecvat, deseori vorbind la începerea fiecărei ore despre „țigani” sau alte minorități.stop abizurilor

Pe înregistrare se aude cum se discută despre referendumul privind familia, iar profesoara afirmă că „tot ceea ce este atipic trebuie marginalizat, adică nu îi dai voie cuiva care e atipic și anormal, care se abate de la limitele normalității să ce? să se comporte la fel ca majoritatea, care este normală. Nu trebuie să accepți așa ceva”, iar un elev îi explică că este în regulă să fie adoptați copiii din orfelinate: „este mai bine să fie adoptați de cineva decât să moară în orfelinate” a opinat elevul.

Elevii au punctat inutilitatea referendumului, afirmând că „dacă  nu au votat destui acest referendum, înseamnă că oamenilor nu le pasă, le pasă de adevăratele probleme”, iar în acest moment, pe un ton agresiv, profesoara de istorie Țacu Luminița, de la Liceul Teoretic „Tudor Vladimirescu” Drăgănești-Olt, a început să spună că „Da` de ce nu ți-ar păsa și de problema asta, copilu`?”.

Lic teoretElevul care apare în înregistrări pare că nu s-a lăsat intimidat și a susținut în continuarea libertatea fiecărui om de a-și alege orientarea sexuală, punctând că „eu nu am nimic cu homosexualii”, iar profesoara, la fel de vulcanică și cu același ton agresiv i-a spus „Da`, nu ai nimic! Ia loc! Dar ei or să profite, DEȘTEPTULE, că nu se specifică clar în constituție ce este căsătoria și căsnicia și o să profite de situația asta  și or să spună <<bă, dacă scrie în constituție între soți, vreau să mă duc și eu la starea civilă să mă căsătorească și pe mine cu prietenul meu>>”.

Replica elevului, dovedește mentalitatea care tinde spre liberalism, spre un constituționalism modern, prin explicațiile date profesoarei, temeinic argumentate: „în majoritatea țărilor dezvoltate se aplică această (n.r. căsătoria între persoane de același sex)”, iar ceilalți elevi au început să exclame că „asta se numește discriminare”, fiind revoltați de atitudinea profesoarei, iar profesoara de istorie a devenit și mai recalcitrantă, susținând în continuare aceeași atitudine discriminatorie: „Să vă spun pe românește: trăiești între țigani, ajungi țigani, te comporți țigănește, trăiești între homosexuali, te comporți ca ei”, afirmând în continuare că nu este discriminare, ci abatere de la moralitate.

A te integra în Europa, nu înseamnă să iei modelul Europei, al Olandei, înseamnă să îți păstrezi mentalitatea ta creștină, BĂI,  de om creștin” își continuă discursul profesoara de istorie, care sfidează drepturile omului: „Dă-le încolo de drepturile omului! Ce, drepturile omului când sunt făcute nu sunt făcute pentru o respectare întocmai!”, iar elevul a afirmat „doamna, dar este iubire”, fiind luat în derâdere de profesoara de istorie, care mai apoi și-a continuat liniștită ora de istorie, începând să afirme că „Noi nu suntem Hitler să îi băgăm în lagăr să îi exterminăm, dar nici așa să îi lași să… da-o încolo de treabă!”.

Susținem introducerea unor ore de educație juridică în școli, deoarece, astfel cum am afirmat, educația este cel mai bolnav sistem, deoarece adultul de mâine se formează într-un mediu ca acesta. Din nefericire, elevii au întâlnit un profesor agresiv, sfidător și discriminator, împotriva căruia, sperăm, să se ia măsuri drastice. Inspectoratul Școlar Județean Olt, contactat de reporterul nostru, nu a oferit un punct de vedere, cu privire la acest caz.

Ionuț Andrei Cocârlău

1 comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s