Olt. Sărbătoarea Nucului la Curtișoara- 529 de ani de atestare documentară

curtisoara3 Duminică 14 octombrie, în localitatea Curtișoara a fost dublă sărbătoare. Pe de o parte, comunitatea a sărbătorit 529 de ani de atestare documentară a localității, iar pe de altă parte s-a marcat cea de-a XIX-a ediție a ,,Sărbătorii Nucului”, eveniment organizat de Primăria și Consiliul Local Curtișoara.

Programul manifestărilor din cadrul ,,Sărbătorii Nucului”

Curtisoara 4

a debutat   dimineața  cu un concurs de cai desfăşurat pe islazul din satul Dobrotinet Vale,  la care au luat parte mai mulţi deținători de cai din comuna Curtişoara şi localităţile învecinate, după care a toți fii satului împreună cu invitații lor, s-au reunit  în curtea Căminului Cultural, acolo unde autoritățile locale le-au pregătit o serie de surprize muzicale, dar și culinare.

De la ora 13.00 a început spectacolul propriu-zis dedicat Sărbătorii Nucului, ocazie cu care soliștii vocali, instrumentiștii precum și membrii ansamblurilor invitate, au urcat pe scena  pe scena amplasată în Grădina de Vară.

curtisoaraPrintre pe invitații speciali ai autorităților locale menționăm pe binecunoscuta Emilia Alina Dorobanţu- fiică a satului, Gelu Voicu, Ansamblul Profesionist „Doina Oltului” din Slatina, în frunte cu directorul ansamblului, Ion Crețeanu și soliştii Maria Ghinea, Neta Soare, Ileana Lăceanu, Victoriţa Cică, Gabriel Zăvoeanu, Carmen Budulan, Ștefania Ștrejescu, Ansamblul Folcloric „Flori de măr” din Curtişoara și Ansamblul Folcloric „Poarta Olteniei” GAL Ghimpețeni.

autorităti curtisoara Alături de primarul Gheorghe Gănescu, au fost prezente și autoritățile județene, parlamentari și șefi ai deconcentratelor oltene, printre care am aminti pe Virgil Delureanu, vicepreședintele CJ Olt, prefectul Silviu Neacșu, senatorul Renică Diaconescu, deputații Marius Iancu și Dan Ciocan, Cătălin Rotea, directorul SJU Slatina, etc.

Georgiana Raicu

Publicitate