Olt. Un fost preot cere demisia episcopului Slatinei și Romanaților

corceaguÎnființată în 2008 Episcopia Slatinei și Romanaților la inițiativa a mai multor preoți din județul Olt care sperau să nu mai depindă de conducerea  de la Vâlcea, s-au căit amarnic odată cu venirea actualului Episcop al Slatinei și Romanaților, PS Sebastian. Mai precis, Episcopia Slatinei şi Romanaţilor are ca dată de naştere sărbătoare Bunei Vestiri,  la 25 martie 2008, când a fost instalat în scaunul episcopal Preasfinţitul Părinte Sebastian, iar ocrotitori ai nou-înfiinţatei eparhii au fost aleşi Sfinţii Martiri Brâncoveni: Constantin Voievod cu fiii săi, Constantin, Ştefan, Radu, Matei, şi sfetnicul Ianache.

Încă din primele zile de la instalare a PS Sebastian Pașcanul, unii preoți au fost maziliți pe nedrept, pentru alții s-au mărit taxele, unii a fost mutați de la o biserică la alta, alții și-au pierdut familiile, ori s-au pensionat.

Unul dintre cei care au fost maziliți și discreditat în fața enoriașilor a fost părintele Constantin Corceagu, din Slatina. Acesta s-a împotrivit de mai multe ori unor decizii ale PS Sebastian, luate împotriva unor colegi de breaslă, susținând cu motivații coerente deciziile sale, ceea ce nu prea a fost pe placul prelatului.

Acesta ne-a trimis la redacție o scrisoare deschisă adresată lui PS Sebastian, Episcopul PS SebastianSlatinei și Romanaților :

,,Episcopul  Sebastian, chip al demagogiei și perversității

(acest articol este un pamflet )                                                     Un r-rom fudul și tont                           Ajunse episcop la Olt !

         „Să te ferească Dumnezeu de sărăntocul îmbogățit și de prostul cu diplomă” , spune un proverb românesc.

În cele ce urmează, vom descrie persoana, nu personalitatea, că nu este o personalitate, a episcopului de la Slatina, sau al județului Olt, domnia sa, pentru că nu merită apelativul de Sfinția sa, Sorin-Petrică Pașcanu, alias Sebastian Pașcanu, actualul episcop, cel care ar trebui să ghideze pe căile credinței și sfințeniei pe credincioșii, sau drept-măritorii creștini , populația  întregului județ Olt, fapt pe care domnia sa, episcopul Sebastian nu-l realizează în totalitatea misiunii sale de învățător si exemplu de moralitate și integritate spirituală.

Chiar de la venirea lui ca episcop al Slatinei, acest individ, domnia sa Sebastian a intrat în divergențe cu unii preoți, impunându-se  ca despot și tiran.

 In prima ședință cu totalitatea preoților, de la Dunăre până la Vitomirești, a afirmat pretențiile lui – “ Voi trimite circulară nominală către toți preoții că se impune portul bărbii tuturor preoților, de la cel mai tânăr până la cel mai inaintat în vârstă.” Această pretenție a sa, în mare măsură se impune călugărilor, sau celor ce-și promit sub jurământ trupurile lor, vezi Legea Nazireatului in Numerii cap. 6, vers 5, iar nu preoților. Deci sunt măsuri abuzive ale acestor călugări, care au ajuns episcopi.

Acum îi amintesc eu episcopului Sebastian că trebuie să țină cont de cele trei voturi monahale: castitate până la moarte, sărăcie de bună voie și ascultare necondiționată. Iată trei jurăminte pe care le fac toți călugării la intrarea în monahism, cu atât mai mult episcopii, care trebuie să dea exemplu prin trăirea lor ascetică, dar de unde, au rămas scrise numai pe hârtie, iar realitatea este alta.

Revista Rezistența a reputatului jurnalist Constantin Cumpănă a publicat: „ Lista ierarhilor care sunt bănuiți că ar fi homosexuali și care au fost informatori ai securității din Sfântul Sinod al BOR”, vezi pe internet, pe Google.  Acolo apare între mulțI alțI ierarhi, numele episcopului Sebatian. Deci este homosexual, iar pentru a dovedi că nu este, i-am cerut pe mai multe posturi de televiziune, să mergem împreună la Institutul Național Medico Legal Mina Minovici pentru proba de castitate – și pe față și pe spate. In apărarea ierarhilor imorali a ieșit Mitropolitul Olteniei, domnia sa Irineu, oare se simte și el cu musca pe căciulă, Totuși niciun ierarh nu au acceptat proba de castitate, ca dovadă că la ei nu mai există castitate de niciun fel, deci nici prin față, nici pre spate sau pidos, cum afirmă preotul Ion Buga, chiar și el exclus din preotie de pidosnicul Teodosie, actualul arhiepiscop al Constanței.

Dacă de castitate nu mai poate fi vorba, atunci nici celelate voturi nu mai sunt păzite

Sărăcia de bunăvoie este și a rămas o poveste, căci în realitate acești ierarhi se bucură de privilegii princiare, salarii foarte mari, averi inconmensurabile, palate în care locuiesc și mașini din cele mai luxoase.

Cel de al treilea vot – ascultare necondiționată nici nu poate fi vorba. Atât au devenit de căpoși și autoritari, că nici de patriarh nu mai ascultă. Acesta a promis că va face curățenie in Sfântul Sinod și va exclude pe toți homalăii sau homosexualii, dar și pe ierarhii care duc viață de desfrâu, trăind cu diferite femei pe care le-au făcut maici pentru palatal Episcopal.

După excluderea episcopului Corneiu Bârlădeanul, fost episcop al Hușilor, dar pe care l-au oprit de la slujire, deci nu l-au caterisit, fiindcă acesta i-a amenințat că dacă-l caterisesc va da publicității câteva casete cu episcopi care fac acelaș lucru, iar actualmente fostul episcop Corneliu s-a retras în palatal Episcopal de la Văratec, construit de fostul episcop Partenie Ciopron și duce viață princiară , bucurându-se de același salariu și de slugi care-I oferă viața de lux pe care a avut-o mai –nainte.

Dar să revenim la episcopul Sebastian al Slatinei, provenit din localitatea Filipeștii de Pădure, satul Minieri, individ de etnie rromă și care în familie vorbește limba romanes. Știu aceasta de la preoții din comuna sa, care mi-au mărturisit , dar care mi-au cerut să le păstrez anonimatul. Același lucru au afirmat  și alte persoane din satul Minieri. Afirm că nu sunt rasist, fiindcă am foarte multe cunoștințe de etnie rromă, care sunt deosebit de cuminți și cuviincioși și oameni de toată isprava, însă episcopul Sebastian încă nu s-a cizelat așa cum trăiesc ceilalti oameni. Și-a instalat în casa de lux pe care o deține în Slatina, Casa Caracostea, o cadă jacuzi, care să-I spele jegul trupului, însă jegul caracterului său nu-l poate spăla nici-o cadă, săpunuri sau detergenți. Îl întreb pe episcopul Sebastian, câți dintre credincioșii județului Olt, pe care-i are sub autoritatea sa deține o asemenea cadă, dar de la care cere taxe prin preoți pentru episcopie, pentru lumânări, colportaj, calendare si alte obiecte de bazar. Impune preoților vin de cult cu sutele de sticle, iar aceștia sunt constrânși să-l plătească, fie din salariul propriu, fie să-i oblige pe enoriași să-l cumpere. Li se impune deasemenea sute de kilograme de lumânări pe care trebuie să le vândă sau să le impună la rândul lor credincioșilor. Iată cum crește averea episcopului de la an la an. Se zvonește că și-a construit vilă pe malul Mării Egee, unde se retrage vara pentru plajă, iar iarna după sfintele sărbători pleacă la schii în Austria, deci duce viață de lux total. Unde este sărăcia pe care a jurat-o până la moarte ?

Totală demagogie, una spune, alta face…

După cearta care am avut-o cu el pe seama bărbii, a afirmat față de toți preoții : ”Părinte Corceagu, m-ai umilit în fața tuturor preoților, dar ține minte că va veni vremea când eu te voi umili nu numai în fața preoților, ci în fața lumii întregi.”  Ajutat de preoți de cea mai joasă speță, dar și semianalfabeți teologic, exemplu preotul Stoica Cristian, preotul Delureanu Gheorghe și de ginerele meu, preotul Maricescu Petrișor, care fără ajutorul meu nu ar fi pătruns în Slatina în vecii vecilor, căruia i-a promis că dacă mă va da pe mine afară îl va pune pe el preot paroh, iar prostul a crezut și mi-a făcut rău și mie, dar și lui însusi. Iată chipul pervers al episcopului Sebastian, care ulterior s-a văzut că este și perves sexual pe deasupra, conform revistei Rezistența de Constanța.

Sebasiane, te mai rog încă odată, hai să mergem la Institutul de Medicină Legală Mina Minovici să facem examenul de castitate, să arătăm întregii lumi, care este homosexual, eu sau tu?

Eu sunt curat ca lacrima, că nu am avut niciodată relații cu bărbați cum ai avut tu ! De ce acuzi și-ți bați joc de preoți, cine te crezi tu ?  Un neica nimeni care nu știe nimic, predicile tale erau plictisitoare și fără temei scripturistic, behăiai ca o oaie nespunând nimic. Hai să mergem la o televiziune de maximă audientă să facem o examinare din teologie, Istorie, Geografia statelor lumii și geografia fizică, din Anatomia corpului uman,din domeniul Istoriei religiilor lumii, omiletică, catehetică si oricare domeniu, literatură, poezie, proză și vei vedea că eu nu sunt episcop, dar știu mai multe decât tine.

Sebastiane, mi-ai distrus biserica după ce m-ai inlăturat pe mine, ai distrus cafasul făcut din lemn de cireș  și donat de însuși fostul Ministru de externe al României, Nicolae Titulescu, ai furat obiectele de cult din biserică, care erau în inventarul bisericii…

Pleacă din Slatina, nu te mai vrea nimeni, nici preoți,  nici credincioși !

Cere-I Parintelui Patriarh să te mute că si așa cu viața ta imorală nu meriți un asemenea post !

Ești incompatibil cu înalta misiune a episcopiei, care cere curăție morală, castitate, viață ascetic și ascultare sau smerenie absolută, nu mândrie, lux ori viață imorală.

 Du-te unde vei vedea cu ochii, dar lasă biserica și pe preoti  în pacea Domnului ! Prin prezența persoanei tale profanatoare ne-ai profanat și spurcat bisericile . De la venirea ta la Slatina ai distrus o mulțime de preoți, nu ești episcop, ești un monstru diabolic cu chip de om ! Pe preotul Vâșcu Marinel l-ai caterist, nu i-ai oferit în schimb nici un post de cântăreț, determinându-l să-și pună capăt zilelor, aruncându-se înaintea trenului. Îi blestemai pe preoți, îți băteai joc de ei, cum ai facut într-o ședință din primăvară anul acesta , afirmând :  “ Vă vorbește un deștept și ascultă 400 de proști !” De când ești tu așa deștept că până acum nu s-a văzut ?

Ține minte aceste pilde din Sfânta Scriptură : “Cine seamănă vânt , culege furtună “  ; “ Cine seamănă nedreptate va secera necaz şi nuiaua mâniei lui va fi distrusă.”  Izgoneşte-l pe batjocoritor şi cearta va înceta, conflictele şi insultele se vor sfârşi „.( Pildele lui Solomon  22:8-10 )

Preot.  pens. Constantin Corceagu

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s