Vâlcea.  Perișanii sărbătoresc a XIX ediție dedicată Luptelor de la Posada 

Ion Sandu, primar perisani La sfârșitul acestei săptămâni, în localitatea Perișani  se va desfășura cea de-a XIX –a ediție a Zilelor localității, prilej cu care  vor fi comemorate Luptele de la Posada, dar și cele din Primul Război Mondial.

Edilul localității, Ion Sandu, a pregătit o serie de evenimente care vor debuta sâmbătă 20 octombrie și se vor încheia a doua zi, duminică 21 octombrie.

Așadar, în programul stabilit de autoritățile locale din Perișani, vor fi  simpozioane istorice cu luptele de la  POSADA petrecute la 1330, dar despre Primul Război Mondial – Perișani 1916, eveniment aflat la a III a ediție.

Tot cu acest prilej se va desfășura un concurs istorico-geografic derulat în cadrul Școlii Profesionale Perișani, între toate școlile din nordul județului Vâlcea, la care participă Andra Bica Inspector Școlar General al ISJ Vâlcea care va fi însoțită de majoritatea perisani sarbatoareinspectorilor din subordine.

În acest context se va marca și Sărbătorirea Centenarului Marii Uniri printr-ă mare horă a unirii ce se va dansa în fața primăriei din centrul localității cu toți participanții îmbrăcați în costume populare specifice zonei.

Va urma un Te Deum și un  parastas la care vor participa reprezentanți ai Arhiepiscopiei Râmnicului, precum și preoții parohi din zonă pentru comemorarea a tuturor eroilor căzuți pe câmpul de luptă la Perișani și pretutindeni pe teritoriul României.

perisani inivtatieCeremonia se va încheia cu o paradă militară ce va defila după muzică de fanfară. Programul va continua cu muzică populară, cântec,  joc și voie bună. ,,Este bine să se știe că localitatea Perișani este singura din România ce sărbătorește anual o luptă, din orice perioadă istorică a țării, motiv pentru care rugăm toți fiii satului să fie prezenți pentru a se bucura de bine cunoscutul eveniment istoric dar în același timp invităm să vină toți prietenii localității noastre și pe oricine dorește să participe alături de noi. Vă așteptăm cu mare drag.” A precizat edilul localității Perișani, Sandu Ion.

  Investițiile nu stau pe loc în Perișani

peri Dacă în alte localități oltene sigurele evenimente sunt sărbătorile locale, nu același lucru putem spune despre istorica comună Perișani. Primarul Ion Sandu, un neobosit gospodar, se mândrește cu foarte multe realizări. Cu câteva zile înainte de această sărbătoare au fost finalizate asfaltarea unor străzi laterale respectiv  Ulița Școlii și alți 500 m.l de drum pe Ulița Ceair, ce duce la cimitirul satului Băiașu.

Potrivit primarului, investițiile în infrastructură din localitatea Perișani,  au fost realizate prin fonduri europene  Măsura 7.2 și speră ca până la începutul verii 2019, toate străzile laterale să fie asfaltate. ,,Prin proiectul european Măsura 7.2 AFIR, până la începutul verii din anul 2019 se vor asfalta 16 drumuri săteşti. Până în prezent s-a turnat asfalt pe cinci  dintre acestea, după care lucrările vor continua cât timpul ne va permite.” A precizat Ion Sandu.

În momentul de față, localitatea Perișani este peste tot răscolită de lucrări de prisani3infrastructură, pe drumul județean D.J 703 M Perișani-Cornetu se lucrează în trei puncte pentru consolidarea drumului, în punctul ,,Spânzurata”.

,,Rog ca locuitorii altor ulițe neasfaltate în acest moment în localitatea Perișani să aibă răbdare că pe rând vor fi rezolvate toate căile de acces din comună, așa cum au ,,răbdat” sute de ani fără drumuri asfaltate pot să mai aștepte o lună, două sau chiar un an, să nu mai ceară modernizarea lor pe Facebook, mai repede decât o facem în acest moment nu se poate realiza. Cetățenii din localitate care locuiesc în zona drumurilor ce sunt supuse modernizării pentru asfaltare sunt rugați să-și rezolve toate problemele de branșare la rețelele de apă în așa fel încât după asfaltare să nu fie nevoie de tăieri în asfalt că din acel moment o vor face pe cheltuiala lor și doar în baza unui proiect și autorizație de construire conform legii. tot în același timp avertizăm că orice apă menajeră scoasă în rigolele drumurilor este interzisă, persoanele care nu vor ține cont de prevederile Regulamentul de conviețuire socială al comunei noastre vor fi sancționați atare.” A transmis edilul localității Perișani, consătenilor săi.

Georgiana Raicu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s