Vâlcea. Senatorul Romulus Bulacu îngrijorat de migrația forței de muncă

Romulus-Bulacu-1 Parlamentarul vâlcean, Romulus Bulacu a adresat o interpelare în luna mai a acestui an, premierului  Viorica Vasilica Dăncilă, cu privire la migrația forței de muncă, în care a rugat-o să-i comunice dacă actualul cabinet are o strategie care să rezolve această problemă majoră pentru mediul de afaceri și economia românească.

Răspunsul  a venit abia săptămâna trecută, însă senatorul crede ,, Dăncilă nu a înțeles subiectul interpelării, fie guvernul nu a priceput gravitatea acestui fenomen, pe care îl tratează într-o manieră extrem de superficială. Mai exact, doamna premier consideră ca răspunsul pe această chestiune intră strict în competența Ministerului Muncii. ” .

Bulacu mai precizează că ministrul Muncii, Olguța Vasilescu, i-a adus la cunoștință pe opt pagini  cunoștință prevederi din Codul Muncii și Legea Șomajului, privind ajutoarele oferite de stat cu „scopul de a stimula integrarea cetățenilor în câmpul muncii”.

,,Constat că, din păcate, guvernul nu este preocupat, în detaliu, de adevăratele probleme ale economiei românești și nu are o privire panoramică a sistemului, preferând să mizeze pe politica păguboasă a acordării ajutoarelor de stat, fără o strategie reală, de analiză. Este, probabil, mult mai concentrat pe legile justiției.
România este într-o criză profundă, iar viitorul nu se arată optimist. Actualul cabinet nu conștientizează efectele generate de acest fenomen și că o strategie se face la nivel de guvern, prin consultarea tuturor ministerelor, și nu doar prin Ministerul Muncii.
 ” mai precizează Bulacu.

Acesta reamintește vâlcenilor şi răspunsul primit de la Ministerul Transporturilor, semnat de ministru Şova, referitor la executarea lucrărilor pentru Calea Ferată Vâlcea-Vâlcele.

,,În luna august, premierul României, Viorica Dăncilă, a anunţat demararea lucrărilor la calea ferată. Anunţul a fost făcut în momentul rectificării bugetare din acest an. «Pentru prima dată Ministerul Transporturilor va primi mai mulţi bani la o rectificare bugetară. Bani care vor fi alocaţi pentru finalizarea unor investiţii dar şi pentru proiecte noi. (…) O parte din bani vor merge către o lucrare de infrastructură complexă, calea ferată Râmnicu Vâlcea – Vâlcele, lucrare care trenează de peste 15 ani», a declarat premierul. Pornind de la acest anunţ, m-am adresat dlui ministru pentru detalii. Răspunsul ministerului demonstrează clar, că referitor la acest subiect, dna prim-ministru habar nu are pe ce lume trăieşte. Nu există bani alocaţi, nimic demarat, stadiul proiectului fiind în continuare la nivelul de aşteptare a raportului de monitorizare de anul trecut.
Nu pot, decât să-mi exprim dezamăgirea privind felul în care actualul cabinet înţelege să trateze problemele vâlcenilor şi ale românilor, în general, într-o manieră demagogică şi populistă, iar în acest moment, concluzionez, chiar sfidătoare.”
A  conchis senatorul liberal, Romulus Bulacu.

 Georgiana Raicu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s