Meteo. Sfârșitul săptămâmii va fi cu ploi și frig

61993029Prognoza meteo pentru săptămâna viitoare 5 – 11 noiembrie anunță vreme la extreme: debutul săptămânii va fi cu temperaturi ridicate, care vor scădea brusc la mijlocul săptămânii. Potrivit prognozei meteo ANM, vrema de săptămâna viitoare anunță temperaturi în scădere și ploi. Duminică, 11 noiembrie, va fi prima noapte cu ger la munte, când se vor înregistra -5 grade Celsius.

Așadar, în  săptămâna  5 – 11 noiembrie 2018, valorile termice se vor situa peste de cele normale pentru această dată, cu abatere ușor mai mare în regiunile vestice și nord-vestice. Regimul pluviometric este posibil să fie în general ușor deficitar în cea mai mare parte a țării. În a doua parte a săptămânii, temperaturile scad  cu 3-4 grade și sunt anunțate ploi la munte și în București.meteo

În București, temperaturile maxime ale amiezii vor fi de 16 grade Celsius, în zilele de luni și marți, urmând ca de miercuri, temperaturile să mai scadă cu 3-4 grade Celsius. Vineri sunt anunțate ploi și, preponerent, ceață. Temperaturile minime la București, potrivit prognozei meteo de săptămâna viitoare vor fi încadrate între 8 și 4 grade Celsius.

Din 1 noiembrie în Muntenia valorile termice vor fi în scădere, de la o medie de 22 de grade în prima zi, la 14 grade în ultimele zilei de prognoză. Totodată, media minimelor termice se va menține în jurul valorii de 11 grade până în ziua de 2 noiembrie, apoi va scădea spre 5- 6 grade în diminețile de 10 și de 11 noiembrie.

meteo13425000Probabilitatea pentru ploi slabe sau burniță, pe suprafețe mici, va fi mai ridicată după data de 7 noiembrie.

În Oltenia, începând cu 1 noiembrie, temperaturile vor scădea treptat și vor ajunge, în ultimele zile de prognoză, până la 14-15 grade. Temperaturile nocturne nu vor avea variații importante până în data de 2 noiembrie și se vor situa în jurul valorii de 11 grade, apoi vor scădea spre 5-6 grade în ziua de 11 noiembrie.

Doar pe suprafețe mici vor fi posibile ploi slabe după data de 7 noiembrie.

Georgiana Raicu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s