Olt. Mihai Niță: ALDE nu are de gând să părăsească coaliția!

Ioan Ciugulea si Mihai NitaDeputatul ALDE Olt, Mihai Niță împreună cu vicepreședintele partidului, Ioan Ciugulea au organizat special o conferință de presă, joi 1 noiembrie, pentru a susține faptul că ruperea coaliției de guvernare este o pură ficțiune. Această idee ar fi alimentată de presă care a speculat mai multe neînțelegeri dintre ALDE și PSD cu privire la unele proiecte legislative. ,, Domnul Tăriceanu ne-a rugat să tranșăm acest lucru pentru că este un zvon, o presupunere a mass-mediei pe Legea offshore care a fost adoptată în Camera Deputaților, miercuri 24 octombrie, la care ALDE a făcut câteva Observații. Această lege ar aduce mari avantaje țării noastre. Se presupune că în Marea Neagră s-au descoperit peste 200 de miliarde de mc de gaze.  Ce vom face dacă această cantitate este mai mare? Noi am venit cu o soluție potrivit căreia să se restabilească costurile de exploatare.”, a fost un din explicațiile  deputatului Niță, adăugând că și tema Referendumului a fost o altă dispută între cele două partide aflate la guvernare, însă nici această poziție nu va deteriora relația lor.

Totuși, surse oficiale din cadrul ALDE, dezmint declarațiile oficiale, atât ale Tariceanupreședintelui Tăriceanu, cât și a liderilor județeni. Mulți dintre membrii marcanți ai ALDE condamnă cu fermitate hotărârile dezastruoase pe care partenerii de coaliție le iau fără să fie consultați. Aceștia se simt stânjeniți și de rateurile pe care le iau pesediștii în urma deciziilor proaste pentru salvarea cu orice preț a unor penali.

După ce a făcut o scurtă radiografie a activității echipei ALDE de la Olt, Mihai Niță s-a arătat încrezător că la alegerile europarlamentare din primăvara lui 2019, vor avea un procent de 15 %. ,, Nu suntem un partid de sforari care muncesc să se afle în treabă și depunem eforturi pentru a ne păstra identitatea. Vrem să ne aducem contribuția ca în primăvara lui 2019 să obținem un procent de peste 15 %, la alegerile europarlamentare, iar la prezidențiale, cu un pic ajutor și de la Dumnezeu, să avem peste 20%. (…) Vom veni cu programe în care vom arăta că suntem în asentimentul concetățenilor noștri”.

mihai NităÎntrebat dacă ministrul Tudorel Toader își va da demisia, sau va fi  remaniat, Mihai Niță, a spus: ,, Sunt foarte multe zvonuri pe această temă, însă domnul Tăriceanu susține rămânerea sa la conducerea Ministerului Justiției. Considerăm că și-a făcut datoria de ministru, lând în considerare activitatea celorlalți miniștri ai Justiției” a precizat liderul ALDE Olt.

Niță a susținut că  acesta  va rămâne pe poziție pentru că altfel ordonanţa pentru amnistie şi graţiere nu se va putea da fără semnătura lui. „Dacă se dă o asemenea ordonanţă de Guvern, el trebuie să o semneze pentru că altfel nu se poate da ordonanţa”. A mai precizat Niță.

Mai multe amănunte la VGtv Regional www.vgtvregional.ro

Redactor Georgiana Raicu, op. Imag. Editare și montaj, ing. Viorel Raicu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s