Olt. Primarul Slatinei schimbă lifturile cu ,,dedicație”!

mot-si-valcovEmil Moț, primarul Slatinei, încearcă din răsputeri să calce pe urmele lui Vâlcov, care a garantat pentru el, fiind împreună pe posterele din campania electorală la alegerile din 2016.  Moț, își permite să facă tot felul de matrapazlâcuri (nu la nivelul lui Vâlcov, ce-i drept!) fiindcă este fiul Marianei Sofia Mot, judecătoare la Curtea de Apel Craiova, în prezent secretar de stat în Ministerul Justiției. Judecătoarea a fost numita în minister pe timpul mandatului fostului ministru Florin Iordache, care este deputat de Olt.

Dacă timp de doi ani de la alegeri n-a prea mișcat nimic prin Slatina, în ultimul timp  Emil Moț s-a apucat de ,,treabă”.  După ce a pus la niște gogoloaie pe trotuare la toate intersecțiile, a început un proiect de extindere a Esplanadei către Bulevardul AI Cuza, o investiție care costă municipalitatea  aproximativ cinci milioane lei.lifturile-cad-pe-capete

Acum, Moț propune un program prin care va schimba toate lifturile din Slatina, iar costurile vor fi acoperite tot din bugetul local ce cuprinde o sumă de peste 10 milioane lei.  Firma care ar pune mâna pe acești bani, este administrată de finul lui Moț, Ilie Cătălin, cel care deține o piscină deschisă publicului în localitatea Valea Mare.

lift slatinaDealtfel, această firmă a  încercat pe cont propriu să le propună administraților asociațiilor contra unor comisioane consistente, schimbarea lifturilor la prețuri supraevaluate. În unele cazuri chiar au reușit, dar pentru că au fost prea puține finul a apelat la naș pentru a forța lucrurile.

În cadrul unei conferințe de presă, la care au participat doar jurnaliștii agreați de Moț, acesta și-a motivat hotărârea, luată ( puțin cam tardiv!!!) că l-a împiedicat nu știu ce legislație să schimbe lifturile.
„După cum ştiţi, foarte multe blocuri cu zece etaje din Slatina au avut şi au în continuare probleme cu lifturile. Ascensoarele sunt proprietatea locatarilor şi, până acum, nu am avut o bază legală prin care primăria să poată să facă un program de intervenţie. Lifturile, spaţiileemil moț comune, apartamentele, toate erau şi sunt proprietate privată, iar primăria nu putea să facă lucrări de intervenţie. Ordonanţa 18, care ne dă nouă baza legală pentru aceste intervenţii, a fost modificată prin Legea 231 şi au fost introduse două noi alineate, dar cel mai important vizează repararea, înlocuirea, după caz, a mecanismelor de acţionare electrică a ascensoarelor de persoane, în baza unui raport tehnic de specialitate. Acest alineat ne-a dat posibilitate ca noi, Primăria Slatina, să putem să facem un llifturiprogram local prin care să expertizăm toate lifturile din Slatina şi să le schimbăm”, ar fi declarat, edilul Slatinei, citat de  Gazeta Nouă, adăugând că va cere consilierilor locali să aprobe un proiect prin care administrația locală  să suporte toate cheltuielile legate de schimbarea celor 90 de lifturi, care vor costa aproximativ 10 milioane lei.

Georgiana Raicu

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s