Vâlcea. Autoritățile din Vâlcea se pregătesc intens de iarnă

pregat iarna vlPrefectul de Vâlcea, Marin Florian a convocat o ședință de lucru la sediul instituției cu toți șefii unităților MAI pentru a lua principalele măsuri cu privire la pregătirea pentru sezonul de iarnă a SDN Vâlcea, RAJDP Vâlcea,dar și a UAT-urilor din județ.

La aceasta au participat administratorul public al Consiliului Județean Vâlcea-domnul Adrian Mihăilă, Lăcrămioara State șeful SDN Vâlcea, lt.col. Dan Pascaru inspectorul șef al ISU Vâlcea, col. Grigore Ciaușescu, inspectorul șef al IJJ Vâlcea, comisar Sorin Oară, inspectorul șef adjunct al IPJ Vâlcea, Ovidiu Barbu, directorul Direcției Agricole Vâlcea, Gabriel Miclea, directorul Direcției Sanitar Veterinare Vâlcea și  lt.col. Marius Gînju, șeful de stat major al Garnizoanei Vâlcea
În cadrul discuției a fost abordată problematica pregătirilor pentru iarnă, chiar dacă,pregatiri iarna valcea potrivit prefectului ,,Temperaturile de afară ar putea indica un sfârșit de toamnă destul de călduros. Dincolo de aparențe însă, cred că pot apărea oricând capricii ale vremii, iar frigul, ninsoarea sau alte fenomene specifice iernii să se instaleze.
Tocmai din acest motiv, după ce în prealabil am avut o întâlnire cu domnul președinte al Consiliului Județean Vâlcea, domnul Constantin Rădulescu, căruia îi mulțumesc pentru foarte buna colaborare inter-instituțională, astăzi am convocat o ședință de lucru, pe linia pregătirii pentru iarnă.”

pregatiri iarna valcea 1În cadrul ședinței de lucru au fost stabilite anumite aspecte privind modul de acțiune a fiecărei instituții, în așa fel încât să se poată circula în condiții normale de iarnă, evitându-se astfel probleme care pot apărea pe perioada sezonului rece.
Totodată s-a mai stabilit că în cursul acestei luni reprezentanții Prefecturii Vâlcea și ai CJ să facă verificări a  existenței contractelor de deszăpezire, a stocului de materiale anti-derapante, dar și a utilajelor de intervenție, existente la SDN, RAJDP dar și primăriile din județ.

Georgiana Raicu