Editorial. Detronarea dragostei de țară

gheorghe duduialaMotivul pentru care am ales să vorbesc despre România este natura conversațiilor desfășurate recent pe rețeaua de internet în legătura cu interesul de a participa, în caz de pericol, la acțiunea de apărare a ţării.

Analizând acest soi de discuții, constat că oamenii sunt bine informați şi știu că cea dintâi dintre forțele care conduc lumea este minciuna. Această armă infernală este utilizată de maşinăria statului pentru acumularea a milioane de identități şi personalități pentru ca apoi să ajungă la uriașa minciună de stat prin care starea sufleteasca a omului devine precară din orice perspectivă.

Nivelul ridicat de corupție, lașitatea, imposibilitatea individuală şi colectivă, indiferenţa duc la disoluția statului de drept şi determină la nivel psihologic instalarea sentimentului de neîncredere care face viața aproape imposibilă.

Dacă privim cu atenție la statul vecin, Ucraina, cred că există riscul şi la noi ca starea actuala din interiorul României să devină o boală cumplită şi să cuprindă rând pe rând foste ţări comuniste şi pe care doar natura să le poată vindeca în timp îndelungat.

După părerea mea, România a fost deja lovită de acest flagel şi, din analiza unor specialişti, rezultă clar că oamenii politicii responsabili au transformat harta politică înlocuind principiile cu mijloace eficiente aduse la limita legii, în vederea acumulării ilegale, care rușinează până şi animalele şi prin care, pe cetățean l-au făcut complicele lor la perpetuarea situației prin alegerile organizate din patru în patru ani. Să fiu iertat pentru exagerare dar hărnicia în care au trudit acești trădători este la fel de impresionantă ca cea a insectelor din familia apidelor, respectiv albinele, care au ghorghe duduialaaparatul bucal adaptat pentru supt şi pentru lins şi membrele pentru a căra polenul (a se citi profitul).

În situaţia cu care se confrunta astăzi Romania, nu este de mirare atitudinea unor cetățeni care răspund altor interlocutori pe rețeaua internetului căci nu mai au nici o motivație pentru a participa la acțiuni de apărare a ţării, lucru care altădată era sfânt.

Cine credea, teologic vorbind că se poate ajunge aici? Să te miri şi să te închini!

Pierdut-am tot ce ne-au lăsat bunicii,
Pierdut-am bucuria simplă de demult,
Curajul românesc se-nchină acum fricii,
Iar răul se adună tot mai mult.
 Gheorghe Duduială

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s