Olt. Concurs de artă culinară la un colegiu din Slatina

concurs de art cul ,, Fantezie în bucătărie” a fost tema ediţiei a IV-a a Concursului Judeţean – Expoziţie Culinară organizat de Colegiul Economic „Petre S. Aurelian” din Slatina.

În juriu au, printre alții,  fost celebrii master chefi Radu Zărnescu  și Carlo Dragomir, dar și Berta Gal, proprietara restaurantului ,, Berta & Family” din Slatina,  precum și alți experți în materie de artă culinară. Aceștia au rămas impresionați de preparatele culinare prezentate de elevi de la liceele tehnologice de profil din Izvoare, Văleni, Caracal și Slatina.

Precizăm faptul că Radu Constantin Zărnescu este Preşedinte Asociației profesionale concurs de arta culinarEuro-Toques România, membră în Euro-Toques Internațional (European Chefs Community), organizație fondată în anul 1986 de către Maestrul Paul Bocuse la Lyon, Franța. În anul 2006 a fost unul dintre fondatorii Asociației Culturale Euro Est Alternativ, cea mai importantă organizație profesională din România.

În calitate de Secretar General și Manager în același timp, a demarat mai multeelevii din caracal proiecte naționale pentru bucătari și promovarea gastronomiei.

Gazda evenimentului culinar a fost, directorul Colegiului Economic „Petre S. Aurelian” din Slatina, prof. Mirela Dumitra, care a declarat:,, În fiecare an, copiii noştri aşteaptă cu nerăbdare această zi pentru a-şi dovedi măestria în realizare unor preparate gustoase şi apetisante. Ne-am bucurat foarte mult când colegii de la profilul de turism şi alimentaţie au anunţat că vor participa la activităţile desfăşurate astăzi şi domnii Radu Zărnescu şi Carlo Dragomir”, a declarat directorul Liceului „Petre S. Aurelian”.

radu zarnescu, chef  Încântat de talentul și îndemânarea elevilor, Radu Zărnescu, le-a dezvăluit și câteva secrete din arta culinară: Mi s-a părut foarte interesant că foarte multe preparate au fost gătite corect. Bineînţeles că sunt probleme legate de raport, de dimensiuni, de coloristică, de înălţime, de grad de ocupare a farfuriei. Problema generală pe care cred că au înţeles-o este modul de a expune pe farfurii. Am văzut farfurii pictate, cu floricele albastre, cu diverse decoruri. La un concurs, trebuie să ne alegem suporturi, farfurii, care să nu influenţeze preparatul. 

lic tehn izvoarel

O farfurie bună sau corectă pune în valoare preparatul. Vor lucra la acest lucru pentru că sunt încă tineri şi pe un drum bun, multe preparate fiind gătite bine şi corect”, a declarat master cheful, adăugând că în urma rezultatelor obținute, va fi ,, Un mare pas spre titlul de cel mai bun bucătar al Regiunii Oltenia! Concurs culinar la Liceul Tehnologic „Petre S. Aurelian” din Slatina și Demo Master Class, prima acțiune a Asociației 

elevii din caracal

Profesioniștilor din Învățământul Ospitalier (A.P.I.O.) cu sprijinul Euro-Toques România și al Asociației Culturale Euro Est Alternativ! Felicitări profesorilor care au organizat evenimentul și elevilor care s-au înscris la cele 4 categorii: Tradițional, Internațional, Panificație și Cofetărie! Felicitări speciale Președintelui A.P.I.O., Dragomir Carlo, care a fost liantul dintre Liceu și organizațiile profesionale!

În luna martie a anului 2017, Radu Zărnescu redactează Programul Național pentru

45852378_201898717373566_333243656343388160_n

Tineret Culinariada (Colegiul Național I.L Caragiale, Liceul Tehnologic Constantin Brâncuși din Sfântu Gheorghe, Liceul Tehnologic Râșnov), organizează East European Culinary Cup la Centrul de Evenimente Lux Divina din Brașov, este invitat la Monte Carlo la World Chefs Summit la finala celor 100 de bucătari mondiali listați în Ghidul Michelin.

concurs-de-arta-cu-berta.jpg

Potrivit lui Carlo Dragomir (originar din Slatina), Radu Zărnescu  vrea ca și liceele tehnologice din județul Olt cu profil alimentar să  participe la Programul Național pentru Tineret ,,Culinariada”.

Mai multe amănunte de la acest eveniment la VGtv Regional www.vgtvregional.ro

Redactor Georgiana Raicu

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s