Vâlcea. IPS Varsanufie a decernat premii oamenilor de cultură și artă

biserica dinu sararuBiserica de zid din Viorești-Slătioara, monument istoric cu hramul „Intrarea în Biserică a Maicii Domnului”, construită în anul 1781 și renumită pentru celebra „Friză a Potecașilor” , a găzduit astăzi, începând cu ora 12.00, Ceremonia de decernare a premiilor anuale ale Fundației ,,NIȘTE ȚĂRANI”.

La ceremonie au participat maestrul Dinu Săraru, fondatorul Fundației, președintele de onoare al acesteia-IPS Varsanufie precum și președintele fundației, g-ral lt.(r) Olimpiodor Antonescu, primarul localității Slătioara, Cristian Romcescu, numeroși oameni de cultură din județ și țară, precum și laureații acestei ediții.dinu sararu

Inaltpreasfințitul Varsanufie, amfitrionul ceremoniei, a acordat premii pentru mai multe secțiuni: artă plastică, artă teatrală, poezie, jurnalism, publicistică, istorie și critică literară, dar și pentru management în administrația publică local-rurală, investiții eficiente în mediul rural, performanțe remarcabile ale studenților proveniți din școala țărănească.
Marele premiu al Fundației „NIȘTE ȚĂRANI”a fost acordat , în acest an, domnuluidinu sararu- reviste academician Ilie Bădescu, pentru întreaga sa activitate desfășurată în slujba societății rurale românești.

,,Maestrul Dinu Săraru rămâne cel mai iubitor fiu al județului Vâlcea, apărând cu toata puterea spiritului său de scriitor, valorile perene ale neamului nostru. Fundația ,,Niște Țărani” a susținut cultura populară vâlceană și nu numai. Acum , la ceas aniversar al fundației, să-i urăm ” La mulți ani”! Maestrului Dinu Săraru îi urez , cu respect, să fie sănătos, să fie mereu în acțiune pentru a ne apăra valorile spirituale.” A scris prefectul Marin Florian, pe un cont de socializare.Dinu sararu sarbatorit
Emoționant a fost cuvântul de final al maestrului Dinu Săraru, care în puține cuvinte a făcut o adevărată pledoarie pentru patriotism, respectarea valorilor naționale și demnitate.

Georgiana Raicu

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s