Vremea săptămâna 12-18 noiembrie: Nopți geroase, lapoviță și ninsori!

vremea 12-18 novConform Administraţiei Naţionale de Meteorologie, până, mâine 12 noiembrie, la ora 11:00, în localităţi din judeţele Cluj, Sălaj, Bistriţa-Năsăud, Alba, Harghita, Mureş şi Sibiu se va semnala ceaţă densă, care va determina scăderea vizibilităţii, local, sub 200 de metri şi, izolat, sub 50 de metri.

Ceaţa va persista în următoarele trei ore (până la 11:00) şi în localităţi din judeţele Ilfov, Hunedoara, Arad, Suceava, Bacău, Vrancea, Neamţ, Iaşi şi Galaţi, iar până la ora 9:00, în judeţele Giurgiu, Teleorman, Ialomiţa, Brăila, Călăraşi şi Tulcea.

Vremea de săptămâna viitoare 12-18 noiembrie aduce temperaturi apropiate mediei meteo13425000climatologice în care ne aflăm. Vor fi nopți geroase, lapoviță și ninsori. Ce anunță prognoza meteo ANM pentru săptămâna viitoare 12-18 noiembrie 2018.

Vremea se va schimba treptat, încă de luni, cerul va fi acoperit de nori, iar vântul se va accentua. Temperaturile la București, în săptămâna 12-18 noiembrie aduce maxime de 12 grade Celsius și minime de 0 grade. Spre mijlocul și sfârșitul săptămânii, iarna își face simțită prezența: miercuri vor debuta ploile, vântul se va intensifica, iar vineri vom avea fenomene de lapoviță și ninsoare, pe timpul nopții.

lapovita si ninsoriLa munte, temperaturile scad spre sfârșitul săptămânii, atingând valori negative de -4 grade Celsius. Ca și fenomene meteorologice, vom avea: lapoviță și ninsori, atât pe timpul zilei cât și pe timpul nopții, ceață și brumă dimineața, iar nopțile vor fi geroase.

Temperatura aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această perioadă în regiunile sud-estice, iar în restul țării vor fi ușor mai ridicate.

Precipitațiile estimate a se înregistra în această săptămână vor fi deficitare în întreaga țară, cu un deficit mai pronunțat în regiunile sud-vestice, vestice și nord-vestice.

MUNTENIA

Temperatura aerului, în medie, pe parcursul primei săptămâni vor fi maxime cuprinse lapoviţăîntre 13 și 17 grade și minime între 3 și 8 grade, iar în cea de-a doua săptămână – maxime între 12 și 16 grade și minime între 3 și 5 grade. Trecător și pe spații mici, vor fi condiții pentru ploi slabe sau burniță.

OLTENIA

Pe parcursul celei de-a doua săptămâni, media pe regiune va consta în temperaturi maxime cuprinse între 11 și 17 grade și minime între 3 și 5 grade. Pe suprafețe mici, în special, în perioada 6-7 noiembrie, vor fi posibile ploi slabe sau burniță.

LA MUNTE

Temperatura aerului va fi, în general, în scădere, în intervalul de prognoză. În cea de a doua săptămână, vremea se va răcori, astfel că la finalul său media maximelor va coborî până în jurul valorii de 4 grade, iar a minimelor spre -2 grade. Vor fi condiții pentru precipitații slabe, în principal, după data de 11 noiembrie, cu probabilitate mai mare de semnalare a acestora la sfârșitul perioadei de referință.

Sursa: ANM

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s