Olt. Gheorghe Atanasescu cu expoziție de fotografie  la Galeria ,,Artis” din Slatina

atanasescuAproape 500 de fotografii cu portrete ale prietenilor sau cunoscuților ing. Gheorghe Atanasescu adunate în peste 25 de ani, au fost expuse la Galeria ,,Artis” din Slatina.

Vernisajul  numit sugestiv ,, Portrete” a avut loc, joi 15 noiembrie, în prezența unui public numeros, iubitor de artă și cultură, dar și prieteni ai inginerului Gheorghe Atanasescu, mulți dintre aceștia regăsindu-se pe simezele expoziției .

Amfitrionul evenimentului, Laurențiu Guțică, directorul Muzeului Județean Olt, în subordinea căruia se află și această galerie de artă, a spus că Atanasescu a strâns aceste fotografii de zeci de ani și că o parte dintre personajele portretelor sale, au trecut în lumea celor drepți. ,,Un eveniment unic în viaţa artistului fotograf Gheorghe Atanasescu, acest om pe care eu îl consider cel mai liber din oraşul Slatina, pentru că are curajul şi a avut curajul întotdeauna să spună ceea ce gândeşte, prin scris, prin arta plastică pe care a făcut-o şi de această dată prin intermediul aparatului de fotografiat. Cu Gheorghe nu e de glumit, el nu vorbeşte mult, ci face. Gheorghe Atanasescu şi lumea în care a  trăit aproape un sfert de secol constituie un univers aparte“, a spus, printre altele, expoatanasescu 3Laurențiu Guțică.

Printre cei care au vorbit despre pasiunea inginerului Gheorghe Atanasescu s-a numărat și istoricul Aurelia Grosu Un prieten care nu a trădat niciodată prietenii şi care nu a trădat niciodată actul de cultură. Un om de mare caracter, un generos, un om care uneori, sub această mască inabordabilă şi uneori mai taciturnă, mai acidă, de fapt este un om de o generozitate extraordinară, pentru că artiştii simt într-un anume fel şi cei care reuşesc să stabilească o puncte de legătură cu Gheorghe Atanasescu trăiesc nişte bucurii extraordinare.

Un cuvânt de apreciere pentru tot ce a realizat în fotografiile strânse de-a lungul celor 25 de ani,  l-a avut și preotul Nicolae Nicolaescu de la biserica ,, Sf Constantin și Elena” din Slatina, prietenul său.

După ce a mulțumit tuturor celor prezenți pentru interesul arătat expoziției sale, expo atanasescu 2Gheorghe Atanasescu a spus: „Am adunat o viaţă fotografii, portrete şi nu numai, dar pentru că portretul exprimă ceva, am încercat să le aduc aici, aproape 500 de fotografii de oameni care nu mai sunt. Dacă dumneavoastră vă exprimă o bucurie, una dintre fotografii sau toate, eu mă bucur!“Despre inginerul Gheorghe Atanasescu, se știe că cochetează cu fotografia  încă din anii ’70, fiind totodată  scriitor și sculptor remarcabil.

Printre portretele sale am putut remarca personalități precum Regele Mihai, în vizita la Curtea de Argeș, pe răposata jurnalistă Liliana Branca, corespondent la Radio România Actualități, răposatul Visi Ghencea, sau criticul de artă Florin Rogneanu de la Craiova, plecat în 2013 dintre noi.

Expoziţia rămâne deschisă publicului până pe 7 decembrie.

Redactor Georgiana Raicu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s