Olt. Mos Nicolae nu uită pe nimeni. Bunătatea are chip uman!

Elena Iotu și Ionuț  Un gest frumos de sărbători a fost făcut de câțiva oameni inimoși din  ALDE Olt, pentru  Ionuț  Cioponea din Pleșoiu, un tânăr din clasa a IX-a la CN ,, Ion Minulescu ” din Slatina. Băiatul face parte dintr-o familie modestă, învață foarte bine și a fost la un pas de a-și întrerupe studiile din cauza lipsei banilor și a altor lucruri necesare la școală.

Cea care a luat această inițiativă a fost președinta Organizației Județene de Femei, Elena Iotu, mamă la rândul său, care ne-a spus foarte multe lucri frumoase despre acest tânăr.,, Ionuț este elev în clasa a IX-a la Colegiul National Ion Minulescu din Slatina, specializarea Matematica-Informatică, unul dintre cele mai bune licee din Slatina si din județul nostru. Din cauza situației modeste în care se afla familia sa, evident, peste puterile familiei de a-l putea încuraja și susține în continuarea studiilor sale, acesta s-a regăsit în imposibilitatea de a putea continua pregătirea sa academică.

În ciuda tuturor acestor greutăți, iată ca Ionuț se ambiționează în fața unui destin crunt care tinde să-i închidă ușa, privându-l de perspectiva unui posibil viitor mai bun, un viitor de care fiecare tânăr din România ar trebui să beneficieze necondiționat.

Un adolescent care refuză să îngenuncheze in fata unei Românii, care de multe ori – împinsă în contexte nefericite, de oameni iresponsabili, devine atât de nesigură și de vitregă pentru propri-i tinerii, îngreunând situația acestora, cum este și cazul lui Ionuț.

Destinul tânărului adolescent, Ionuț, îi aparține, iar accesul la educație care deschide ușa către cunoaștere, trebuie să-și urmeze cursul firesc, iar pentru ca acest lucru să devină realitate, câțiva de oameni au venit în întâmpinarea tânărului, pentru ca ușa destinului său să rămână deschisă, chiar în imediata apropiere a sărbătorilor de iarnă, de Sf. Nicolae.

Elena Iotu
Elena Iotu

Un adolescent realist, respectuos, cumpătat și modest, în același timp talentat și cu un parcurs școlar foarte bun, ținând cont de situația în care se afla, ne dă tuturor o lecție despre ce înseamnă să fii vertical și să mergi mai departe indiferent de greutățile pe care le întâmpini în viață.

Pentru ca “Bunătatea are chip uman”, Cristian MITRICĂ, Alexandru MĂCEȘANU, Ion CIUGULEA, cât și Organizația de Femei pe care cu mândrie  o conduc, am venit în sprijinul lui Ionuț, pentru ca ușa destinului său să rămână deschisă, mai departe, pentru Ionuț și pentru asemenea lui.”

Aceste fapte ar trebui să fie un model de inspirație și pentru alții, mai ales acum în prag de sărbători pentru că, din păcate, există foarte mulți copii ca Ionuț dar și oameni cu suflet mare ca Elena Iotu și colegii săi de partid, în fața cărora ne înclinăm cu respect.

Georgiana Raicu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s