Olt. Trupa Arhaic la Slatina cu muzică și lansări de carte

arhaic 3Centrul Cultural Eugen Ionescu în colaborare cu Asociația Culturală Olt Artis Slatina, a fost gazda unui eveniment cultural cu sprijinul Primăriei Slatina și a Asociației Culturale Center ,,Inter Art” a oferit încă un dar, de data aceasta din partea lui Moș Nicolae.

A fost  o seară specială, un spectacol nou cu Trupa Arhaic, prezentări de carte, poezie și bună dispoziție, așa ca în apropiere de sărbătorile de iarnă.48366455_1258909037583628_2151803788099321856_n.jpg
Trei Nicolae ( Nicolae Doboș de la Alexandria, Nicolaie Dincă de la Slatina și Nicu Cismaru de la Râmnicu Vâlcea), alături de încă doi scriitori și poeți (Ela Nicolau de la Alexandria și Marian Malciu de la Slatina) ne aduc bucuria cuvântului scris și rostit alături de muzica Trupei Arhaic.

Trupa Arhaic se doreşte a fi o ,,ceată de haiduci” din folkul românesc, care prin muzica lui, să aducă spectatorului, sensibilitatea, romantismul, dar si trăirile romanilor din vremurile apuse sau din zilele care vin. Muzica lui Nicolae Dobos este o poezie cantata pe versurile “cronicarilor” Adrian Paunescu, Lucian Blaga, Ion Margineanu, Lucian Avramescu, Gellu Dorian, Vasile Muste, Gheorghe Pârja, Mihai Traista, Valeriu Armeanu, Ștefan Doru Dăncuș si inca multi altii.

arhaic 4Cu acest prilej, actorul,  poetul dramaturgul și regizorul Nicolaie Tony Dincă a lansat un nou volum de poezie numit ,, Aromele Clipei”. Despre acest volum,  Mihaela I. Rădulescu scria în prefață, printre altele: ,, Volumul cu titlul metaforic  Aromele Clipei subordonează semnul  lingvistic în favoarea ideii, conceptului, trăirii Nicolaie Dincă nu vrea să scrie în stil exhibiționist, ermetic, ci păstrează esența liricului, se autodenunță în procesul intentat tendințelor actuale în poezie, trecând de partea esteticii de factură tradițională, fără să cadă în vetust. Ba din contră, nuanțează în sistem vizionar proprie, scopul poeziei de altă dată, mizând pe noblețea creatoare a poetului și pe capacitatea de a reda Frumosul trăirii”.

O descriere destul de reușită a autorului Nicolaie Dincă și a versurilor sale  a făcut-o șiTony Dincă Victor Rusu, tot în prefața cărții, în care a punctat că este ,, Unul dintre cei mai populari și îndrăgiți cetățeni ai orașului Slatina”, care ,, iese din nou la rampă să culeagă aplauzele cititorilor săi și ale criticii literale de întâmpinare cu un volum de versuri  purtând titlul sugestiv și foarte adecvat conținutului-  Aromele clipei”.

 Mai multe amănunte de la acest eveniment cultural la VGtv Regional www.vgtvregional.ro

Redactor Georgiana Raicu, op. Imag. Editare și montaj TV Viorel Raicu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s