Altă minune la Caracal! Creșă inaugurată cu militari americani!

cresa-americani-caracalAflat la jumătatea mandatului, Liviu Radu, primarul Caracalului, a inaugurat, vineri 14 decembrie 2018, Creșa nr. 2, prima sa investiție după ce a inaugurat la începutul verii trecute, centura orașului ( fără să aibă vreun aport! ). Creșa are o suprafață construită de 508,88 m.p, și este situată pe strada Rahovei, nr. 45 A. Investiţia are o valoare de 310.000 lei, fără TVA. Lucrările la noua creşă, au început în vara anului trecut, fiind contractate direct de Ambasada Statelor Unite şi Biroul de Cooperare Militară, reprezentanţii investitorului (Guvernul SUA). Conform autorizaţiei de construire, eliberată de Primăria Caracal, valoarea acestor lucrări se ridică la 310.000 lei, durata de execuţie, calculată de la începerea efectivă a lucrărilor, fiind de 24 luni.

Și cum nimic nu se face fără ,, salve de tun” din partea militarilor americani de la cresa panglicaDeveselu, primarul Caracalului a ținut morțiș să fie și  de astă dată cineva prezent. Așa că după ce a mulțumit americanilor că s-au ținut de cuvânt, a urmat o alocuțiune din partea doamnei Abigail Rupp, Deputy Chief of Mission, Ambasada SUA la Bucuresti și al reprezentantului US Military

Momentul inaugurării a fost marcat și de un scurt program artistic cu colinde de sărbători, după care toți cei prezenți au făcut o vizită prin încăperile creșei.
Clădirea cuprinde receptie, holuri, trei dormitoare, trei săli de grupă (pentru copii cu vârste 3-12 luni, 1-2 ani și 2-3 ani), vestiar pentru personal, filtru, cabinet medical, birouri, izolator, oficiu, spălător vase, spații pentru cărucioare, grupuri sanitare, spații pentru rufe.

*************************************************************
Ionel Mirea, primar Crâmpoia, Olt De sfintele Sărbători să deschidem uşa pentru oaspeţi dragi, şi inima pentru speranţă, bucurie şi lumină. Să fim mai buni şi să privim înainte cu încredere, ştiind că dacă avem credinţă, drumul din faţa noastră va fi presărat cu împliniri! La mulți ani!
Nicolae Soare, primar Dăneasa Olt

***********************************************************

Noua creșă are o capacitate de 50 de locuri, fiind cea mai mare din oraș. Caracalul are în acest moment alte doua creșe cu o capacitate totala de 56 de locuri.
La noua creșa vor lucra: 1 asistent medical, 1 asistent medical cu jumătate de norma, 5 educatori puericultori și 5 îngrijitori, la care se vor adăuga cu jumătate de normă, un post de medic și unul de administrator.
Dată fiind lipsa unul bloc alimentar, hrana micuților va fi contractată prin catering.cresa
Militarii americani s-au implicat în reparația dar și construcția mai multor obiective sociale de pe raza județului Olt. Astfel că din bani relativ puțini, aproximativ 800.000 de dolari, în localitatea Deveselu a fost construită o grădiniță nouă și s-a renovat școala din comună.

Georgiana Raicu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s