Editorial. Paradoxul mincinosului si politica statului postcomunist

gheorghe duduialaMăsurile de implementare a unui alt regim cu oameni din vechiul regim este un paradox, dacă avem în vedere sistemul de formare al cadrelor necesare schimbărilor reale. Același vânt nu poate îndrepta toți arborii pe care el i-a strâmbat.

Acum înțelegem de ce politicieni mărunți ajunși la putere, prezintă în atitudinea lor o trăsătura izbitoare și puțin cunoscută. Ei dau cea mai mare importanță detaliilor neînsemnate, care în general scapă oamenilor normali dar pe care ei le observa în conduita celor mulți.

***********************************************************

Sfintele Sărbători de Crăciun şi Anul Nou să vă aducă sănătate, putere de muncă şiMarius Popescu, primar Gostavățu Olt multe satisfacţii alături de cei dragi.

Din lumina sărbătoririi nașterii Domnului și din speranța ce însoțește Noul An, gânduri bune și urări de sănătate, împliniri și bucurii tuturor! La mulți ani!

Marius Popescu, primar Gostavățu Olt

******************************************

În consecință, politicianul mărunt vede ceva ce scapă omului normal și cinstit, și speculează libertatea de acțiune pentru a se asigura ca esențialul este ca orice idee sau măsura din proiectul lui politic să poată fi susținuta de către o parte cat mai mare din electorat pentru al legitima prin vot. In felul acesta politicianul ignorant înșală masa de alegători căzuți în eroare mentală, se atașează cu viclenie de sufletul mulțimii și îi prezinta o opțiune pe care oamenii o iau ca adevăr.

De aici încolo putem vorbi de o legătură între viclenia politica și ”paradoxul mincinosului” în problema adevărului și binelui general care au pierdut forța lor sensibilă. Din cercetările filosofilor și logicienilor rezultă că orice propoziție este formulată cu un scop ascuns.

De pildă cineva zice: ,,ceea ce spun acum e o minciună!”. Și acum vine întrebarea: este adevărată sau falsă această afirmație? Dacă presupun ca e adevărată, atunci e adevărat ceea ce a zis, adică a spus o minciuna, deci un fals, dar dacă presupun că e falsă, înseamnă că e fals ceea ce a spus, adică e fals că a spus o minciună și deci, ce a spus, este adevărat.

Dacă supunem unei analize logice toate afirmațiile, ideile și proiectele politice, constatăm ca politicul cunoaște alte adevăruri decât cele accesibile omului sănătos psihic.

Iată cât de limpede și necesara ar putea fi pentru oameni explicarea “adevărului” politic cu care un regim nedefinit ne poate orienta viața spre nicăieri. Nu-i suficient că la patru ani să constați că ai fost mințit și să ierți în speranța că situația nu se va repeta.

Ancuța Gabriela- Mariana, primar Icoana, Olt Tâlcul iertării este neînțelegerea jertfei și orice nădejde devine o iluzie și o ispită în același timp. O avea inima creștinului rațiunile ei pentru a ierta, dar rațiunea umană nu o cunoaște…

Soluția ar fi ca electoratul căruia i s-a format încrederea în mod repetat, să spună judecătorilor de drept civil si inchiziției morale toate erorile și abuzurile statului care mutilează pe vecie mutra omului purtat de sentimentele sale.

Gheorghe Duduială

Cu ocazia frumoaselor sărbători de iarnă, în special a Crăciunului și Anului Nou, vă doresc zile senine, belșug în case, copii frumoși și sănătoși, succes în tot ce faceți și un călduros ,, LA MULȚI ANI”!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s