Bombă! Ion Toma vrea din nou șefia PSD-ului la Olt!

index  Surse demne de încredere ne-au confirmat faptul că Liviu Dragnea ar fi negociat funcția de președinte al PSD Olt cu mai multe personalități politice oltene, care să îi satisfacă  capriciile fără să cârtească. Acest lucru se va întâmpla după ce Paul Stănescu, mazilit din Guvern, va fi înlăturat și ca președinte al social democraților olteni.

Primul pe care l-ar vrea la conducerea PSD Olt, ar fi Florin Iordache, însă știe foarte bine că acesta a pierdut foarte mult din ochii electoratului oltean din cauza gafelor cu Ordonanța 13,  dar și a unor gesturi jenante sau declarații controversate.

marius oprescu
Marius Oprescu

Printre cei aflați în ,,cărți”  ar fi și  Marius Oprescu, președintele CJ Olt. Acesta are relații foarte bune cu aproape toți primarii PSD, este tânăr și dornic de afirmare însă are și destui dușmani în partid, invidioși pe ascensiunea sa.

Însă cel care insistă cu orice preț să aibă șefia PSD Olt, este fostul senator Ion Toma. Acesta a mai fost președinte al social- democraților din 2004 până în 2010, când, după un Congres, a fost  detronat de Paul Stănescu. Toma a avut două mandate de senator ales din partea acestui partid, însă felul despotic în care s-a

tomaion
Ion Toma la început de carieră

purtat cu toți primarii, dar și cu membrii marcanți ai partidului l-au făcut persoana ,, non- grata” pe teritoriul județului Olt. Așa că, a fraternizat cu ,,Generalul Izmană”, i-a luat locul lui Bulă ( deputatul Nicolae Stan) la Olt și în 2012 a candidat din partea UNPR  tocmai la Ialomița!

Toma i-a propus lui Dragnea că va fuziona prin absorție cu organizația UNPR, dacă îl va prefera pe el în detrimentul celorlalți doi.

Aceiași sursă ne-a mai declarat că Dragnea și Toma au negociat inclusiv înlăturarea lui Tăriceanu și a partidului său din coaliție. În acest moment, Toma ar avea unele întâlniri cu anumiți primari din Olt, promițându-le tot felul funcții sau avantaje.

Pe lângă firea despotică, Ion Toma  a avut la activ mai multe afaceri necurate cu firma de construcții SCADT SA, pe care o conduce. Curtea de Conturi dezvăluia nereguli privind   „decontarea nejustificată a contravalorii unor lucrări reprezentând probe efectuate la obiectivul de investiţii «Protecţia resurselor de apă, sistem integrat de alimentare cu apă, staţie de tratare, canalizare si staţie de epurare, comuna Slătioara, jud. Olt» care, prin contractul de lucrări sunt în sarcina exclusivă a executantului lucrării”.

De asemenea, tot reprezentanții Curții de Conturi au mai constatat că Primăria Slătioara, prin influența primarului Savu Ciocârlan ( coleg de partid cu Toma),  a făcut plăţi fără acoperire legală şi în contul unor lucrări de asfaltare a drumurilor din localitate, lucrări executate doar pe hârtie. Așadar, în conturile SC Scadt SA au intrat 3.096.404 lei, potrivit contractului  semnat cu Primăria Slătioara în data de 15 mai 2013 şi a avut o durată de execuţie de trei luni.

Indiferent ce și câte promisiuni îi va face Toma lui Dragnea, PSD Olt cu el la conducere va fi un mare fiasco. Așa cred toți primarii cu care am discutat. Unii nu au uitat nici

c4de25e4fcce770ccf3ca937aca07580
Ion Toma, senator de Ialomița

acum când Toma  îi amenința cu moartea sau cu pușcăria dacă nu făceau ce le spunea el.

Potrivit surselor noastre Toma s-ar dori să candideze la alegerile parlamentare din 2020 pentru un nou mandat de senator din partea PSD.

Acesta a mai încercat în 2016 o negociere cu Traian Băsescu  și chiar a fost pentru o scurtă perioadă de timp președinte al PMP Olt, sperând să fie pus pe o listă eligibilă la Senat. ,, Zvonacii” săi deja îl vedeau senator PMP de Dolj, pentru că nici la Olt și nici la Ialomița nu mai era bine-venit.

Din păcate pentru el, conducerea PMP Dolj nu și l-a dorit, așa că a rămas cu ,, buza umflată” și cu orgoliul rănit.

La vârsta dumnealui ar trebui să tragă niște învățăminte din toate aceste eșecuri și să conștientizeze că nu-l mai dorește nimeni în politică!

Vom reveni cu amănunte.

Georgiana Raicu

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s