Olt. Nădeșenii speră în dreptatea magistraților olteni

Nadaseni.jpgUn nou protest al localnicilor din Nădaș, județul Arad a avut loc la începutul săptămânii trecut, în fața Tribunalului Olt. Alături de săteni au fost mai mulți reprezentanți ai Asociației ,, Frăția Ortodoxă, din Sfântul Gheorghe, dar și alți români supărați de chinul prin care acești oameni sunt obligați să treacă doar pentru a-și redobândi ceea ce le aparține de drept.

Protestul a început cu citirea  rugăciunii ,,Tatăl Nostru”, după care un reprezentant al nădășenilor a făcut apel la înțelepciunea magistraților olteni pentru a le face dreptate.

,,În urma protestelor noastre, judecătorii Tribunalului Olt nu au mai făcut jocul ciocoilor și au amânat pronunțarea sentinței până pe 05 februarie.
Vă chemăm din nou fraților, în linia întâi, la ora 12:00, în fața Tribunalului Olt, alături de noi, să apărăm drepturile țăranilor din Nadăș, cărora se încearcă să li se fure pământul. 8 700 de hectare de pădure, plus un sat întreg, cu biserică și cimitir! Asta a stârnit pofta escrocilor!”,
a ținut să transmită acesta, după ce a ieșit din sala de judecată.

Reamintim faptul că  sute de săteni din comuna arădeană Nădaș, trec printr-un calvarAsociatia ,, Sf Gheorghe” greu de închipuit din cauza unor presupuși moștenitori ai unui boier local, Alexandru și Viorica Colțeu, care s-au folosit de niște acte false pentru a pune mâna nu numai pe terenuri agricole și păduri, deținute de un mare grof, în suprafață de 4534 ha, ci și un sat întreg, dublându-se,  în acest fel, suprafața la 8.762 ha. Povestea durează din 2006, însă oamenii din satul respectiv s-au dezmeticit abia în 2010. Aceștia s-au unit cu toții și au acționat în judecată pe falșii moștenitori și au câștigat procesele aproape la toate, după ce au demonstrat că actele prezentate sunt false și din acest motiv notarul care le-a întocmit, un anume Adrian Vlai, a fost condamnat cu executare de CA Timișoara.  De atunci până acum, oamenii din  satul Nădaș,  au avut nu mai puți de 174 de termene, în care s-au perindat pe la instanțe din Arad, Timișoara, Brașov, București și Olt.

Nadaseni 2Pe 14 martie 2018, câțiva reprezentanți satului Nădaș, din județul Arad au declanșat Greva foamei în fața Tribunalului Olt, după ce, decizia de la Judecătoria Ineu, prin care Alexandru și Viorica Colţeu au fost împroprietăriți în 2006, cu peste 8.700 de hectare de păduri,  terenuri agricole, dar și un sat întreg. Din fericire această hotărâre a fost total schimbată de Judecătoria Balş, în septembrie 2017.

Astfel, după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a stabilit că testamentul prin care familia Colţeu a moştenit satul este fals, Judecătoria Balş, din judeţul Olt, a admis cererea de revizuire a sentinţei Judecătoriei Ineu, prin care familia Colţeu a primit, pe lângă terenurile grofului, și tot satul Nadăş.

Redactor Georgiana Raicu,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s