Vâlcea. Situație alarmantă la Vaideeni din cauza alunecărilor de teren

drumuri vaideeniPrefectura Vâlcea, a emis un comunicat de presă în care se arată  situația existentă în localitatea Slătioara, în zona drumului comunal DC 137 km 1+000, ce face legătura cu localitatea Vaideeni, acolo unde, excesul de umiditate înregistrat în ultima perioadă (precipitaţii abundente şi ulterior topirea stratului consistent de zăpadă), a condus la producerea unei alunecări de teren în satul Coasta Corbului, ce a avut ca efecte prăbuşirea platformei drumului comunal DC 137, km 1+000, Slătioara – Coasta Corbului – Vaideeni, pe o lungime de cca. 50 – 60 ml, cu întreruperea circulaţiei auto spre un număr de 50 de gospodării (cca. 150 de persoane).

Totodată, din cauza alunecărilor de teren s-a constatat avarierea gravă a structurii deWhatsApp Image 2019-01-31 at 11.39.28 rezistenţă a unei locuinţe (familie compusă din 2 persoane, mamă şi fiu, cu vârste de 85 ani, respectiv 63 ani), imobilul respectiv nemaiprezentând siguranţă în exploatare.

Prefectul Marin Florian, a emis un ordin pentru înființarea unei comisii formată  din specialişti din cadrul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Vâlcea, care să evalueze fenomenul la faţa locului. Acesta a propus ca măsură de protecţie evacuarea familiei şi a bunurilor deţinute de aceasta, măsură ce va fi analizată în cadrul şedinţei extraordinare a Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă Slătioara.

,,A fost identificat şi un spaţiu pentru cazarea temporară a familiei afectate, respectiv fostul sediu al Poştei Milostea, spaţiu în care sunt asigurate utilităţile necesare (apă, energie electrică, căldură).

Marin FlorianPentru reluarea accesului auto în zona respectivă şi restabilirea legăturii între comunele Slătioara şi Vaideeni, autoritatea locală, sub coordonarea primarului localității, intervine la această ora cu utilaje terasiere pentru realizarea unei variante provizorii alternative.

Perimetrul alunecat va rămâne în monitorizarea comitetelor judeţean/local pentru situaţii de urgenţă, urmând a fi dispuse măsuri în funcţie de evoluţia fenomenului de alunecare.” A precizat prefectul vâlcean.

Georgiana Raicu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s