Argeș. Acțiuni record a jandarmilor  în prima lună a anului

jand arg 2Argeș. Acțiuni record a jandarmilor  în prima lună a anului

Potrivit unui comunicat de presă emis de IJJ Argeș, la nivelul județului s-a urmărit realizarea unui parteneriat real cu administrațiile publice locale, cu instituţiile şi organismele nonguvernamentale şi s-a intensificat schimbul reciproc de date şi informaţii cu celelalte structuri abilitate ale statului, pentru cunoaşterea situaţiei operative şi organizarea dispozitivelor şi acţiunilor în funcţie de evoluţia fenomenului infracţional şi contravenţional, prevenirea şi combaterea cu fermitate a faptelor de natură să lezeze ordinea şi siguranţa publică.

Structurile de ordine publică ale Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Argeş au executat 1.161 misiuni în luna ianuarie a acestui an, fiind angrenaţi 2.478 jandarmi, iar principalul obiectiv a fost creşterea gradului de siguranţă a cetăţeanului.

Așadar, în luna ianuarie a acestui an, Jandarmeria Argeş a asigurat ordinea publică la 18 de misiuni la care au participat 132 de jandarmi.

Manifestaţiile cultural-artistice, precum şi alte asemenea activităţi ce s-au desfăşurat în 2spaţiul public, cu aglomerări de persoane, de diferite grade de risc, precum şi situaţiile complexe apărute, au fost gestionate cu eficienţă şi profesionalism, nefiind necesară intervenţia în forţă.

Pe raza judeţului Argeş luna trecută au fost executate 1069 activităţi de menţinere a ordinii publice, misiuni ce s-au desfăşurat în sistem integrat vizând în principal asigurarea şi pregătirea efectivelor solicitate, atât în mediul urban cât şi în mediul rural, staţiuni montane şi pe traseele turistice, săptămânal analizându-se în comun situaţia operativă, eficienţa misiunilor executate, stabilindu-se măsuri de îmbunătăţire a activităţii.

De asemenea, în această perioadă mai mulţi câini de serviciu au acţionat atât în misiunile de menţinere a ordinii publice cât şi la misiunile de asigurare a ordinii publice (manifestări cultural-artistice, manifestări sportive, manifestări de protest).

În ceea ce priveşte activitatea de prevenire şi combatere a faptelor antisociale, aceasta a fost direcţionată spre îmbunătăţirea continuă a serviciilor de ordine şi siguranţă publică prestate pentru cetăţeni şi orientată către scăderea criminalităţii stradale, ca principal indicator de eficacitate.

jand arg 4 - CopieCu privire la activitatea de constatare a infracţiunilor, în luna ianuarie a acestui an, au fost constatate independent 16 fapte de natură penală, fiind depistaţi 8 făptuitori. Constatarea acestor fapte de natură penală a făcut obiectul întocmirii a 8 dosare care au fost înaintate organelor de poliţie competente teritorial.

În aceeaşi perioadă de timp, au fost constatate în comun cu organele de poliţie 5 infracţiuni şi au fost depistaţi 5 autori.

De asemenea, în perioada supusă analizei, au fost aplicate 236 sancţiuni contravenţionale, din care 52 avertismente, iar valoarea sancţiunilor contravenţionale fiind de 116.700 lei.

Totodată, personalul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Argeş a participat în cadrul programelor comune de prevenire şi combatere  a faptelor antisociale la 15 activităţi de pregătire anti-infracţională, antivictimală a populaţiei şi cu caracter preventiv-educativ, predominând acţiunile organizate în arenele sportive, acţiunile în colaborare cu instituţiile de învăţământ, pe traseele turistice, dar şi acţiuni în alte zone urbane şi sedii ale unor societăţi.

În luna ianuarie, I.J.J. Argeş a avut de executat 32 de mandate de aducere,  astfel, un 1 (2)număr de 64 jandarmi au efectuat verificări în 8 localităţi cu privire la persoanele în cauză.

Tot în luna ianuarie, pe data de 22, am prezentat într-o cadru festiv activitatea şi rezultatele jandarmilor argeşeni în anul 2018 şi obiectivele pe care Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Argeş şi le-a propus să le îndeplinească în anul 2019. La această activitate au participat, inspectorul general al jandarmeriei române domnul colonel Sindile Ionuţ Cătălin, prefectul judeţului Argeş, domnul Emilian Dragnea, preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Dan Manu, domnul Senator Şerban Valeca, colonel magistrat Constantin Udrea, judecător în cadrul Curţii Militare de Apel Bucureşti, dar şi reprezentanţi ai autorităţilor locale cu care Jandarmeria Argeş a colaborat în anul trecut.

Georgiana Raicu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s