Doamne, cu ce am greșit?

codruta kovesi  LCK e de 22 luni în închisoare, a primit 7 ani cu executare într-un proces care, timp de șase luni, a ținut prima pagină a agențiilor media din toată lumea. Nimeni nu credea că o să piardă poziția de procuror european, dar orchestra a cântat extraordinar. Adina Florea, Lia Savonea și Lucian Netejoru primiseră acum două luni de la domnul Președinte Dragnea Ordinul Național „Serviciul Credincios” în grad de Mare Ofițer,  în semn de deosebită apreciere și recunoștință pentru devotamentul și profesionalismul de care au dat dovadă în întreaga lor activitate pusă în slujba intereselor României ( am extras din comunicatul președinției).

Da, Klaus Iohannis nu a mai câștigat al doilea mandat. Acum e la Sibiu, lingându-teleormanleaks_documente dragneași rănile, luptând cu procesele lui penale. A pierdut la mustață în fața lui Dragnea. Clujul și Oradea au fost albastre, restul orașelor au fost toate roșii, deși lumea a ieșit la vot, dar miile de autocare care s-au plimbat în cele doua zile de vot de la țară la oraș, acolo unde a fost nevoie, au înclinat balanța. A doua zi după ce a câștigat a impus starea de urgență. Jandarmii în grupuri de 3-4, înarmați cu arme automate și muniție de război, patrulează pe bulevardele principale.

jand dragasani În intersecții sau piețe vezi câte un transportor blindat plin de militari bine hrăniți fumând de plictiseală. Asta nu înseamnă că nu au de lucru. Grevele și protestele s-au înmulțit. Ieri, de exemplu, s-au strâns aproape zece mii în Piața Victoriei, așa de mulți nu se mai strânseseră decât la moartea ziaristului ăla, pe care îl dăduse afară Gușe de la Realitatea Tv în aprilie 2019. Se mutase săracu’ online, dar nici acolo nu l-au lăsat. În sfârșit, o parte a populație e mulțumită. Da, cei angajați la stat că lor li s-au mărit iar salariile, plus că își pot lua alimente și medicamente direct de la depozitele de stat, la prețuri modice.

 Ceilalți, poporu’, au început să facă ce făceau și înainte de ’89, să stea la cozi, săfructe facă speculă, să își cultive grădina, să se descurce în general. Nasol e cu moneda, că nu prea știi cât e, ieri era 8.60 un euro, azi de abia îl găseai la 11, plus că de la bancomat nu poți să scoți mai mult de 500 lei. Nasol e și cu căldura și cu curentul. De când Radetul a intrat în faliment, acum fiecare încearcă să își monteze centrală de apartament. Și-o instalează noaptea, așa pe șustache, că autorizațiile costă enorm. Acum parca e mai liber pe strada, nu mai sunt așa de mulți oameni.

Georgiana RaicuStau mai mult în casă la televiziunile de știri care toate, da, absolut toate, vorbesc doar de familia prezidențială și de decizia istorică a României de a ieși din UE. Rezultatul referendumului a fost categoric 66.6% au votat pentru ieșire… Azi ne-au făcut cu mâna de pe scara avionului (e unul frumos, nou-nouț, luat de Tarom pentru oficialitățile statului- Irina și

mot-si-valcov.jpg

 Liviu Dragnea. Este foarte drăguță, diafană, așa cu mănușile alea albe aduce cu Jacqueline Keneddy. Sunt îmbrăcați cam subțire, dar au zis că merg o lună de zile la reședința din Brazilia.

Liviu e și el mai prezentabil. Parcă nu mai are cearcănele alea urâte și a fost și la dentist. Parcă a întinerit cu zece ani. Arată mai odihnit și oarecum satisfăcut. Pleacă liniștit în vacanță. Tocmai ce își instalase guvernul lui. Domnul Vâlcov, primul-ministru, i l-a prezentat! Toți ca o familie: Rădulescu la Interne, Nicolicea la Justiție, Dăncilă la Cultură, Pop la Educație, Șerban Nicolae la Economie, Fifor la Armată, Iordache la Transporturi. Nu, nu l-a uitat pe Codrin Ștefănescu, el este de un an jumate guvernatorul BNR…

  Nu știi în ce an suntem? Ei bine, este luna Decembrie 2020!

index Un scenariu de-ți face părul măciucă și pielea ca de găină! Un scenariu care circulă printre internauți, cu frica aceea ancestrală cu care circulau bancurile despre ,, conducătorul iubit” în vremea comunismului.

Credeți că acest scenariu ar putea deveni realitate?  Totul depinde de noi și de cât ținem de mult la sacrificiile înaintașilor noștri!

Georgiana Raicuimage_gallery

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s