Vâlcea. Direcția Agricolă primește dosare pentru cultivatorii de tomate în sistem protejat

tomate  Vâlcea. Direcția Agricolă primește dosare pentru cultivatorii de tomate în sistem protejat

 Potrivit unei statistici oferite de Direcția Agricolă Vâlcea, în  anul 2018 au fost depuse un număr de 86 de cereri pentru înscriere în programul ,,Ajutor de minimis pentru aplicarea programului de susținere a produsului tomate în spații protejate”, fiind comercializate nu mai puțin de 191.210 kg tomate, iar banii primiți de cei 86 de producători agricoli a fost de 1.186.619,40 lei.

Așa că pentru acest an, cultivatorii de tomate sunt așteptați la Direcția Agricolă Vâlcea pentru a depune o cerere de înscriere în Program prin care solicită înregistrarea în Registrul unic pentru accesarea ,,Programului de susținere a produsului tomate în spații protejate, însoţită de următoarele documente:

copie a B.I./C.I. al/a solicitantului persoană fizică sau, după caz, împuternicire/procură

notarială şi o copie a B.I./C.I. al/a reprezentantului legal;

copie a atestatului de producător;

copie a certificatului de înregistrare la Oficiul Naţional al Registrului

Comerţului/Registrul naţional al asociaţiilor şi fundaţiilor sau a actului în baza căruia îşidesfăşoară activitatea, după caz în cazul persoanelor juridice, precum şi copie a B.I./C.I. al/a împuternicitului persoană fizică, după caz;

dovadă cont activ bancă/trezorerie;

adeverinţa în original, care să ateste, conform înscrisurilor din registrul agricol,

ovidiu barbu, DADR Valcea - Copie
directorul executiv Ovidiu Barbu

suprafaţa de teren utilizată de solicitant în anul 2017 în baza oricărui act juridic care conferă dreptul de folosinţă asupra terenului în cauză;

declarație pe propria răspundere.

Reprezentații DADR înregistrează cererile, le verifică împreună cu documentele anexate şi întocmesc Registrul unic pentru accesarea Programului de susținere a produsului tomate în spații protejate,

spaga 2,, Pentru obținerea sprijinului, solicitanții înregistrați în Registrul unic pentru accesarea Programului de susținere a produsului tomate în spații protejate au obligația să depună la direcţiile pentru agricultură judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, documente justificative care să ateste comercializarea producției de tomate obținute din spațiile protejate, până la data de 15 decembrie 2018, inclusiv.

 Valoarea sprijinului financiar reprezentând ajutor de minimis care se acordã beneficiarilor este echivalentul în lei a 3000 euro/beneficiar/an, pentru schema prevãzutã la art.4 alin. (1) în condițiile prevãzute la art. 5.

 Valoarea totalã a ajutoarelor de minimis care se acordã unei întreprinderi/spagaîntreprinderi unice nu poate depãși suma de 15.000 euro pe durata a 3 exerciții financiare, în cursul exercițiului financiar actuali în cele douã exerciții financiare precedente” a ținut să ne precizeze, directorul executiv Ovidiu Barbu.

Georgiana Raicu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s