Reclamă. Zece motive să vii la Salina Ocnele Mari

salina candelabru1 .Pentru că vă va încânta şi vă va determina să reveniţi cât mai curând, Salina Ocnele Mari fiind o adevărata fabrică de sănătate, beneficiile aduse organismului fiind multiple.

2 .Pentru că sarea, prin natura sa este o substanţă bactericidă, care nu permite dezvoltarea culturilor microbiene, comportandu-se ca un dezinfectant.

  1. Pentru că aerosolii salini sunt inhalaţi în mod natural de către curant depunându-se pe căile respiratorii superioare ,cavitatea bucală, cavităţile nazale şi faringe.
  2. Pentru că prin inhalarea aerosolilor salini se tratează diverse afecţiuni, de la astm bronşic, infecţii respiratorii, probleme produse de stres, precum tulburările de somn sau anxietate, diverse tipuri de alergii, nevroze, stări de oboseală cronică, sau pur şi simplu pentru îmbunătăţirea imunităţii organismului.
  3. Pentru a vizita Parcul Turistic al Salinei Ocnele Mari amenajat pe o suprafaţă desal - Copie 10.000 de metri pătrati, care cuprinde un muzeu, restaurant, magazine de suveniruri, baruri, un teren de fotbal, de baschet, de tenis, masă de biliard, locuri de joacă pentru copii.
  4. Pentru a vizita Biserica cu hramul „Sfânta Muceniță Varvara” amenajată în interiorul Salinei.
  5. Pentru a admira chipul miraculos al Sfintei Varvara încrustat pe un perete din interiorul Salinei ( minerii Salinei fiind convinşi căci chipul Muceniţei Varvara a apărut în acel loc pentru a-i proteja).
  6. salina 1Pentru a admira sculptura în sare “ Fecioara Maria cu Pruncul” găsită într-o grămadă de bolovani din sare în forma originală, asupara căreia nu s-a intervenit decât la forma pruncului, care nu era bine definită .
    Această sculptură a apărut în visul unui localnic şi gasită a doua zi motiv pentru care a fost expusă în Biserică pentru a fi văzută de toţi cei care vizitează obiectivul.
  7. Pentru a-l întâlni dacă aveţi o zi norocoasă, pe preotul Brădeanu Bogdan şi fata maicii domnului la salin - Copiesculptorul Nicolae Istrate pentru a vă povestii /iniţia dacă doriţi în arta picturii / sculpturii în sare.
  8. Pentru că în aproprierea Salinei Ocnele Mari, există pensiuni care oferă facilităţi de cazare moderne, ai căror proprietari ospitalieri vă vor face să simţiţi “ca acasă”.

Centrul de Informare Turistică Ocnele Mari

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s