Olt.  Ce naiba se întâmplă la PNL Olt?

Două conferințe de presă în aceiași zi. Una la 11.00, susținută de deputatul Gigel Știrbu iar cealaltă susținută de președintele partidului, Liviu Voiculescu împreună cu cei doi vicepreședinți Marian Vasile primarul comunei Studina și Daniel Tudor viceprimarul orașului Scornicești.

Neoficial, membrii partidului vorbesc despre faptul că între deputatul Știrbu și președintele Voiculescu au început să apară tensiuni destul de mari, motiv pentru care ar dori să îl schimbe pe acesta din funcția de președinte. Tot neoficial oamenii vorbesc că Știrbu și-ar simți poziția de ,,lider” amenințată după ce în partid au început să fie aduși de către Voiculescu oameni importanți, respectiv foști șefi de polițiști, medici sau oameni de afaceri cunoscuți.

Atât vechii liberali cât și cei noi sunt convinși că Știrbu este încă tributar PSD de pe gigel stirbuvremea când a deținut funcția de Ministru al Culturii din timpul guvernării USL și că va face tot posibilul ca la alegeri candidații PNL să fie printre cei mai slab- cotați.

La conferința de presă de  vineri 22 februarie a.c., Știrbu a venit pentru a da o explicație penibilă cu privire la faptul că el și alți trei parlamentari liberali, respectiv deputatul Cristian Buican,  senatorul Romulus Bulacu şi deputatul Florin Cîţu, s-au răzgândit în privința unei inițiative legislative ce prevedea eliminarea pensiilor speciale. „Alături de alţi trei colegi ai mei am depus o iniţiativă pentru eliminarea tuturor pensiilor speciale. (…) Am depus acest proiect legislativ acum două săptâmâni dorind să 

Lista semnatari PNL.jpg

eliminăm toate pensiile speciale. Timp de două săptămâni am fost contactaţi şi am avut nenumărate întâlniri cu foarte multe asociaţii ale militarilor, rezerviştilor, cadrelor active, foarte multe întâlniri, atât eu cât şi ceilalţi colegi ai mei care au semnat iniţiativa, cât şi foarte mulţi colegi de-ai noştri din ţară.”a  declarat parlamentarul oltean în conferința de presă.

Propunerea legislativă semnată de cei patru parlamentari se referea la eliminarea pensiilor de serviciu pentru deputaţi şi senatori, judecători şi procurori, personalul auxiliar de specialitate al instanţelor judecătoreşti şi al parchetelor, poliţişti, funcţionari publici cu statut special, funcţionari publici parlamentari, membrilor corpului diplomatic şi consular al României, membrilor Curţii Constituţionale şi a personalului aeronautic civil navigant profesionist din aviaţia civilă din România.

Întrebat de jurnaliști de ce nu a făcut conferința de presă împreună cu

Conferintă Gigel Știrbu șeful de partid și cei doi vicepreședinți, acesta a s spus că are o treabă importantă la Craiova și nu putea să rămână pentru ora 14.00. În schimb nici Voiculescu nu putea face conferința la ora 11.00, deoarece se primise o directivă de la Centru pentru a face o conferință la orele 14.00 în care să prezinte susţinerea demersului preşedintelui Iohannis de a trimite Legea bugetului la CCR.

Georgiana Raicu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s