Olt. Liviu Voiculescu ,,urechează” public pe Știrbu!

Conferintă PNL OltPrezent într-o conferință de presă, președintele PNL Olt, Liviu Voiculescu alături de cei doi vicepreședinți, Marian Vasile, primarul comunei Studina și Daniel Tudor viceprimarul orașului Scornicești, a taxat dur pe deputatul Gigel Știrbu care a organizat conferința de presă, cu câteva ore mai devreme, fără să-l anunțe din vreme. Voiculescu a ținut să precizeze că Știrbu ar fi putut renunța la ora 11.00, stabilită de el și să facă conferința împreună cu conducerea partidului, însă acesta a preferat o altă întâlnire ce nu are nicio legătură cu organizația PNL Olt„Orice parlamentar poate să vină să susţină conferinţe de presă la orice oră. Eu m-am referit strict la ziua de astăzi, pentru că era corect să-şi fi modificat programul şi să fie alături de noi. L-am taxat pentru această chestiune. Nu a fost subtil, a fost ceva direct. Într-o chestiune atât de importantă ca Legea Bugetului, cred că putea să facă tot posibilul să fie aici. Îmi e greu să cred că un vicepreşedinte regional să nu ştie de această conferinţă. Nu este un atac!”, a ținut să precizeze liderul PNL Olt.

Acesta a mai adăugat că în toată țara au fost stabilite conferințe de presă la ora 14.00 pe

DSC_0010
Liviu Voiculescu

tema bugetului  și că Gigel Știrbu știa de acest lucru. ,,Alături de noi trebuia să participe şi deputatul Gigel Ştirbu, ştia de această conferinţă, dar, se pare, că programul dumnealui, să nu zic interesul dumnealui, nu coincide cu ceea ce trebuie să facem noi la Filiala Olt. Această activitate nu este hotărâtă de mine, a fost decisă de conducerea centrală a partidului, este dispoziţia preşedintelui Orban. Când avem de făcut astfel de lucruri în ajunul campaniei pentru europarlamentare, trebuie să ne corelăm toţi programul cu ceea ce facem în cadrul PNL. Pentru că Filiala Olt este parte dintr-un organism şi trebuie să funcţioneze cu toate rotiţele la capacitate maximă”. A mai spus Liviu Voiculescu.

Marian Vasile, conferintă PNL Olt
Marian Vasile

Și dacă Voiculescu a fost mai diplomat în declarații cu privire la tensiunile din partid, nu același lucru l-a făcut Marian Vasile, care a subliniat că Gigel Știrbu nu va trage la ,,aceiași căruță” cu PNL în campania electorală. „Domnul preşedinte a fost foarte elegant. Eu, ce am în guşă şi-n căpuşă! Cred că trebuia să fim cu toţii aici. Echipa trebuie să fie echipă. Sper ca pe viitor lucrurile să funcţioneze, să fim cu toţii implicaţi în această echipă. Dar la această oră, mie mi se pare că nu este aşa. Nu mai contează acum motivele! Am încercat să stăm cu toții la masă şi să înţelegem ce se întâmplă. Nu vreau să acuz pe nimeni, fiecare are gândirea proprie. La următoarele alegeri, nu mă aştept ca toată lumea să tragă la aceeaşi căruţă, şi îmi asum ceea ce spun”, a spus Marian Vasile.

Cât privește Legea bugetului trimisă de președintele Iohannis la CCR, Marian Vasile DSC_0009.JPGspune că i-a înțeles poziția deoarece a fost făcută prost și tardiv, însă îi va fi greu ca primar să nu poată demara anumite proiecte din această primăvară. „Este groaznic că suntem undeva la sfârşitul lunii februarie şi nu avem buget. La 15 noiembrie ar fi trebuit deja să se depună toate documentele necesare pentru întocmirea bugetului. Este o întârziere de trei luni şi asta nu este bine pentru administraţiile locale şi nu numai. Aici este un lanţ întreg în care, dacă s-a rupt o zală, practic, are de pierdut toată lumea. Este greu de funcţionat inclusiv pentru constructori, cei care au o relaţie cu administraţiile locale, pentru că în lipsa bugetului nu se poate face nicio plată către parteneri. Mulți dintre ei mi-au spus că au probleme mari financiare și ar putea intra în faliment din cauza aceasta.”, a precizat Marian Vasile.  .

Totodată Marian Vasile, a mai adăugat că își dorește ca lucrurile să se rezolve cât mai repede și asta cu sprijinul unor ,, minţi luminate care  trebuie să se aşeze la masă şi să înţeleagă că aici nu vorbim doar despre un circ politic, ci pur şi simplu să se găsească soluţii de ambele părţi, ca nimeni să nu aibă de suferit.(…) Este nevoie de maturitate şi este nevoie să se mişte cât mai repede lucrurile. Şi de o parte şi de alta, trebuie să înţeleagă că sunt oameni la mijloc.”

BLOCURI REABILITATE Tot cu acest prilej, viceprimarul orașului Scornicești, Daniel Tudor a precizat că nu se poate sta cu mâna întinsă la CJ sau Guvern, ci să inițieze proiecte pentru accesarea fondurilor europene. Acesta a mai spus că în curând, la Scornicești vor începe lucrările de reabilitare a zece blocuri, acest lucru făcându-se cu fonduri europene.,, Una dintre solicitările cetățenilor orașului Scornicești prinde contur. Asa cum am promis locuitorilor din orașul Scornicești, va informez ca proiectul privind reabilitarea blocurilor de locuințe din orașul nostru, finanțat din  fonduri europene, a fost semnat. Sunt convins că și cei care nu credeau în realizarea acestui proiect și-au dat seama că, pentru noi, interesul cetățeanului primează.” A declarat cu mândrie, viceprimarul Scorniceștiului,  asigurându-i totodată pe locuitori că va face tot ceea ce îi stă în putință pentru a realiza și alte proiecte necesare acestui oraș.

 Georgiana Leulescu Raicu