File de istorie. În memoria străbunicului meu căzut la Plevna…

lupte Plevna  După 100 de ani de la actul istoric al înaintașilor noștri, prin care țara a devenit România Mare, la ora actuala ne aflam Într-un mare impas. Zilnic asistăm, impasibili, la evenimente de o amploare fără precedent în țară noastră, în condițiile unei situații internaționale fragile ,cu declarații înspăimântătoare ale actorilor politici ai marilor țări, care hotărăsc soarta omeniri în contextul unor arme de distrugere în masa.

Se pare că țara noastră trece printr-o perioada foarte critică, cu o clasă politică iresponsabila, dezbinată, care nu reușește să se coaguleze și sa se conlucreze pentru binele tarii.
În acest context, respectabilul profesor oltean Pătrașcu Ion a făcut o radiografie a situație în care se află la ora actuală țara noastră, din punct de vedere economic și politic și a făcut și unele previziuni sumbre ce ne așteaptă în viitorul apropiat, dacă actuala clasă politică nu reușește să conlucreze în binele țării.
Zilnic asistăm la scandaluri între forțele politice, la amenințări, la injurii, instituțiile statului sunt discreditare, iar la granița țării așteaptă momentul prielnic cei care de o viață își doresc avuțiile țării noastre, cu sprijinul celor din interior.

Armată, putem să spunem că nu prea mai avem, iar dotarea acesteia se află sub orice critică. Cu alte cuvinte am ajuns în situația de a ne pierde identitatea națională, chiar de dezintegrare a țării, la primul gest al celor interesați, și din câte vedem nu sunt putini.
A venit momentul de trezire a conștiinței naționale, în condițiile în care intre forțele politice actuale nu se întrevede nici-un semn de împăcare și conlucrare pașnică.
În această situație, așa cum s-a întâmplat acum 100 de ani, când forțele progresiste, oamenii de cultura patrioți, au reușit să coaguleze toate forțele progresiste pentru înfăptuirea Unirii, tot așa se impune și de această dată.
În concluzie, în calitate de roman responsabil de destinele țării și ale poporului din care fac parte, mă adresez chintesenței acestui popor, adică oamenilor de cultura, patrioți, care la momente de restriște a țării, au obligația de a se pune în fruntea maselor și a lupta pentru propășirea și integritatea țării. Ei trebuie să medieze intre forțele politice, iar de nu găsesc înțelegere să ceară sprijin întregului popor. Acest lucru trebuie să se întâmple cât mai repede, deoarece mai târziu va fi în zadar.
Fac acest demers, în memoria străbunicul meu care a căzut la Plevna în Războiul pentru Independență; a bunicului meu care a luptat cu arma în mână, la baionetă, în primul război mondial și a stat doi ani prizonier la turci; a unchiului meu care a căzut la

Ion Anuta
Ion Anuța

Țiganca în al doilea război mondial, băiat al bunicului după mamă care a fost prizonier la turci și în numele suferinței întregului popor român de alungat istoriei, popor greu încercat, pus acum în fata unei situații greu de explicat, de a lupta împotriva unor forte politice din interiorul tarii care nu-și găsesc cadența în a conduce destinele țării spre progres și civilizație, făcând ca milioane de români, dezgustați de viață precară oferită de aceștia, să-și părăsească familiile, casa și țara și să-și caute pâinea cea de toate zilele în pribegie, prin țări străine în timp ce la ei, în țară asta așa de bogată, se lăfăiesc toți neaveniți.
Dumnezeu să ne binecuvânteze și să fie cu noi, așa cum nu ne-a părăsit niciodată!

Ion Anuța

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s