Vâlcea. Cal salvat dintr-un incendiu de pompieri

incdendiu vegetatie Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „General Magheru” al Judeţului Vâlcea au intervenit în data de 20.02.2019, pentru stingerea a 15 incendii de vegetație uscată între orele 14.00 -22.30, câte unul Mihaesti (Stuparei), Rm. Valcea (Căzăneși), Bujoreni, Oteșani, Gușoieni, Măciuca, Stroești, Berbești, două acțiuni la Mădulari (sat Bălșoara) și cinci intervenții la Drăgășani, pe strada Căprioarei.

Potrivit  pompierilor, au ars vegetație uscată pe o suprafață de aproximativ 213,5 ha, precum și trei depozite de furaje. Din fericire nu au fost afectate gospodării sau fond forestier. Prin intervenția promptă a pompierilor s-a reușit salvarea mai multor locuințe situate în apropiere, în localitățile Măciuca și Stroești. De asemenea a fost salvat un cal care fusese înconjurat de flăcări. În timpul incendiului de la Bujoreni, o persoană care încerca să stingă incendiul a suferit o luxație motiv pentru care a fost necesară intervenția unui echipaj SMURD pentru acordarea primului ajutor calificat și ulterior transportarea acestuia la unitatea de primiri urgențe.

Pompierii reamintesc  cetățenilor care obișnuiesc să folosească focul drept mijloc de actiuni pompieriigienizare a terenurilor că sunt pasibili de amendă. Astfel, constituie contravenţii la normele de prevenire şi stingere a incendiilor următoarele fapte şi se sancţionează cu amendă de la 1.000 lei la 2.500 lei: arderea resturilor vegetale, a gunoaielor, a deşeurilor şi a altor material combustibile, fără obţinerea permisului de lucru cu foc şi fără luarea măsurilor pentru împiedicarea propagării focului la vecinătăţi.
Georgiana Leulescu Raicu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s