Olt. Flori, cântece și mult optimism la PNL Olt de Ziua Femeii

conferintă PNL OltConferința de presă a PNL Olt, organizată de  președintel Liviu Voiculescu, secondat de cei doi vicepreședinți, Marian Vasile și  Daniel Tudor, a avut ca principale subiecte  retrimiterea Legii bugetului de stat spre dezbatere în Parlament precum și Drumul Expres Craiova – Pitești.

Chiar dacă cei trei politicieni liberali sunt și administratori în localitățile de unde provin- Liviu Voiculescu- primar Cungrea, Marian Vasile- primar Studina și Daniel Tudor, viceprimar Scornicești- au declarat la unison că  susțin demersul președintelui Iohannis de a retrimite Legea bugetului de Stat pentru a fi reanalizată, explicând și motivele acestei acțiuni.

Astfel că Liviu Voiculescu, a precizat la începutul conferinței de presă că „După decizia DSC_0010Curții Constituționale președintele Iohannis a luat decizia de a retrimite Legea Bugetului de Stat pentru a fi reanalizată. PNL susține acest demers și totodată solicităm coaliției PSD-ALDE să regândească pe baze reale, pe studii economice aplicate această lege a bugetului de stat pentru că, din păcate, ea se bazează pe o creștere economică mult prea mare 5,5 la sută. Așa s-a întâmplat și anul trecut când coaliția PSD-ALDE a mizat pe o creștere de 6,1 la sută și exercițiul financiar s-a încheiat pe o creștere de 4,1 la sută. Mai mult Comisia Europeană preconizează pentru acest an o creștere de 3,8 la sută. De asemenea în legea bugetului pe 2019 nu sunt lucruri clare care se doresc a fi realizate în 2019 și aș menționa aici lipsa prevederilor bugetare pentru construirea spitalelor regionale de la Craiova, Cluj și Iași. De asemenea, nu sunt prevăzute sume pentru finanțarea investițiilor la autostrada Sibiu- Pitești, Târgu Mureș- Iași- Unghieni și un lucru care ne interesează pe noi aici local Drumul Expres Craiova Pitești. De asemenea, trecerea cheltuielilor cu asistența socială către bugetele locale practic jefuiește tot ce înseamnă primării în România de peste 7 miliarde de lei ceea ce va duce la imposibilitatea continuării sau efectuării de noi investiții în localitățile din România. Sperăm că cei de la PSD-ALDE se vor așeza la discuții și vor construi un buget al dezvoltării pentru că așa cum este el alcătuit astăzi, în nici un caz nu va duce la creștere economică, ci dimpotrivă ne putem îndrepta din păcate către recesiune”, a a avertizat coaliția de guvernare,  Liviu Voiculescu.

conf pnl Bugetul nu prevede bani pentru construcția autostrăzilor!

În același context, Voiculescu a mai declarant că din lipsa fondurilor, au fost anulate licitațiile pentru tronsoanele III și IV ale Drumului Expres Craiova-Pitești. „Nu îmi vine în minte decât programul de guvernare din 2016 cu care PSD a venit în fața românilor și după doi ani s-a dovedit că practic i-a mințit. Practic asta se încearcă și prin acest drum expres, o amăgire a noastră , a oltenilor, că se va realiza. Nu există finanțare de la bugetul de stat pentru acest drum, pentru execuție, ci doar o mică parte pentru proiectare. De asemenea, știu că spre Uniunea Europeană nu a fost trimisă nicio solicitare din partea Guvernului României, pentru fonduri europene necesare acestei investiții și acest lucru vi l-a spus și domnul europarlamentar  Marian Jean Marinescu care este președintele Comisiei de Transport din Parlamentul European. Mai mult decât atât, vedem că din cauza incompetenței celor de la CNAIR, licitațiile pentru tronsoanele III și IV au fost anulate. Contestații s-au depus încă de la început dar ei s-au încăpățânat și au mers mai departe cu procedurile, dar instanța a stabilit că trebuie reluat totul, lucru care va duce la o întârziere de cel puțin 17 luni și vom ajunge după alegerile din 2020 fapt ce, probabil, asta își doresc cei de la PSD-ALDE” a mai spus Voiculescu.ALDE- PNL

Organizația ALDE Piatra Olt, a trecut la PNL!

,, Când am decis să-mi asum funcția de președinte al PNL Olt, am făcut-o din dorința de a continua ceeace a început părintele meu spiritual, Costel Moisescu! (fost președinte, decedat în urmă cu peste doi ani- n.r.) Toți pașii pe care îi fac, în fiecare zi, în activitatea mea politică, îi fac gândindu-mă dacă așa ar fi făcut și el. Și mă gândesc de multe ori înainte de a lua o decizie din teamă de a nu-l dezamăgi.” A declarat Liviu Voiculescu, în contextual unei declarații în care anunța că întreaga organizație a ALDE Piatra Olt,   în frunte cu președintele Ilie Stere, au decis să părăsească ALDE Piatra Olt și să adere la PNL Olt. „Organizația ALDE mesaje-ziua-femeii-8-martie-sms-urariPiatra Olt în totalitatea ei, în frunte cu președintele Ilie Stere care a și demisionat din Consiliul Local Piatra Olt s-a alăturat, și a revenit acasă așa cum îmi place mie să spun, s-a alăturat PNL Olt. Miercuri seara eu am participat la ședința Biroului Politic Local de la Piatra Olt și toată organizația a semnat adeziuni ceea ce îmi întărește convingerea că în 2020 la Piatra Olt vom avea un primar liberal întrucât toate forțele de dreapta din Piatra Olt s-au unit sub sigla PNL. Este vorba despre 29 de membri care au semnat adeziuni, practic tot biroul  politic al ALDE Piatra Olt. Ultima venire este a domnului medic stomatolog Alexandru Popistaș care este și vicepreședinte al Colegiului Medicilor Stomatologi. A fost și candidat pe lista de deputați a ALDE” , a conchis Voiculescu, precizând că Organizația PNL Olt numără peste 5000 de membri.

Marian Vasile: Dacă nu ar fi femeia, nici noi nu am fi bărbați!

După florile și micile atenții oferite jurnaliștilor de către cei trei reprezentanți ai PNL


Olt,  surpriza momentului a fost vicepreședintele Marian Vasile, primarul localității Studina, care și-a adus chitara cu el și a dedicate câteva melodii doamenlor și domnișoarelor cu prilejul zilei de 8 Martie. Acesta și-a început micul recital prin a declara că: ,, Dacă nu era femeia, nici noi nu am fi bărbați”!

Mai multe amănunte din conferița de presă într-o înregistrare la VGtv Regional http://www.vgtvregional.ro

Georgiana Raicu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s