Argeș. S-a produs inevitabilul! Piteștiul a rămas fără primar!

primaria pitestiÎn 2016, Agenția Națională  pentru Integritate ( ANI) l-a găsit pe primarul Piteştiului, Cornel Ionică în incompatibilitate.

 Procesul cu edilul Piteștiului a durat aproape trei ani de zile, timp în care, Ionică a tras sfori, s-a folosit de tot felul de chichițe judecătorești pentru  a-și prelungi cât mai mult mandatul și a-și continua activitatea în administrația publică locală.

„În perioada exercitării mandatului (de viceprimar- n.r.) 2008-2012, a participat la deliberarea şi adoptarea a două hotărâri ale Consiliului Local Piteşti, din 24 septembrie 2009, având ca obiect validarea unor protocoale încheiate între Centrul Cultural al municipiului Piteşti cu societăţi comerciale la care ginerele său este asociat şi administrator (prin validarea protocoalelor, societăţile comerciale au beneficiat de folosinţa unor spaţii puse la dispoziţie de Centrul Cultural). De asemenea, acesta a participat la deliberarea şi adoptarea unei hotărâri a Consiliului Local Piteşti, din 8 iulie 2010, în baza căreia a fost încheiat un contractCornel Ionica- pprimar pitesti de asociere între Serviciul Public de Exploatare a Patrimoniului Piteşti şi S.C. D&D General Invest SRL, societate comercială la care ginerele său este asociat unic şi administrator (prin încheierea contractului de asociere, societatea comercială a beneficiat de folosinţa unor suprafeţe de teren aparţinând domeniului public în vederea exploatării neîngrădite pentru publicitate). Persoana evaluată a încălcat, astfel, dispoziţiile art. 46, alin. 1 din Legea nr. 215/2001 şi dispoziţiile art. 75, lit. a şi art. 77, alin. 1 şi 2 din Legea nr. 393/2004”., se arăta în  motivarea ANI la acea vreme.

  Ieri, 19 martie, edilul din Pitești, Cornel Ionică, a pierdut definitiv procesul la Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ), care l-a găsit conflict de interese așa cum a stabilit ANI pentru perioada în care și-a exercitat funcția de viceprimar.

 ,,În temeiul art 26 din legea 340/2004 republicată, s-a emis Ordin prin care se CONSTATĂ încetarea de drept, înainte de termen, a mandatului de primar, conf legii 176/2010, legii 340/2004, respectiv Raportului de evaluare al ANI, nr. 13908/G/II – 2016. Cu drept de plângere la Tribunalul Argeș în termen de 10 zile de la comunicare.”

 Cornel Ionică a fost ales primar al Piteştiului în iunie 2016, însă a ma ocupat această funcție în din noiembrie 2014, după ce predecesorul său Tudor Pendiuc a fost reţinut de procurorii DNA. Până atunci, Cornel Ionică a fost viceprimar al Piteştiului timp de 14 ani.

Ieri dimineață, prefectul Emilian Dragnea a semnat ordinul de încetare înainte de termen a mandatului de primar al Municipiului Pitești al lui Cornel Ionică ,,În temeiul art. 26 din Legea 340/2004 republicată, s-a emis ordin prin care se constată încetarea de drept, înainte de termen, a mandatului de primar, conform legii 176/2010, legii 340/2004, respectiv Raportului de evaluare al ANI, nr. 13908/G/II – 2016. Cu drept de plângere la Tribunalul Argeș în termen de 10 zile de la comunicare„, a transmis Prefectura Argeș printr-un comunicat de presă.

Pentru buna desfășurare a activității primăriei Municipiului Pitești, unul dintre cei doi viceprimari va prelua mandatul de primar  până la alegerile locale din 2020, sau vor fi alegeri anticipate, lucru puțin probabil.

Georgiana Raicu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s