Olt. Protest la Corabia împotriva majorării taxelor locale

Peste 200 de corăbieni au participat, miercuri 20 martie, a.c., la un protest spontan în fața primăriei din Corabia împotriva majorării taxelor și impozitelor locale. Oamenii erau foarte supărați pentru că, la ultima ședință a CL, consilierii locali au votat dublarea acestora. Astfel, dacă un cetățean avea de plătit anul trecut taxe și impozite de 1000 lei, anul acesta trebuie să plătească 2.200 lei!

Protestul a fost unul pașnic, iar sloganurile au fost cât se poate de clare: ,,Nu vrem taxele mărite!” sau ,, Faceți ceva, salvați Corabia!”, ,, Oane, nu uita, Corabia nu este a ta!” , au strigat în cor protestatarii nemulțumiți.

Din păcate, la ora protestului nu mai era nici primarul Iulică Oane și niciun un alt primaria corabiareprezentant al autorităților publice locale pentru a le da o explicație oamenilor.

În calitate de cetățean a participat și domnul consilier local Vântu Mircea, a aruncat vina pe „majoritatea toxică” și a precizat că: „taxele s-au dublat. Noi le votasem inițial la nivelul minim, dar s-au dus la nivel maxim, deoarece Consiliul Local nu și-a aprobat taxele și impozitele cu minim 3 zile înaintea închiderii exercițiului bugetar, fapt care a dus la aplicarea nivelului maxim din Codul fiscal. Sunt profund îngrijorat”.

O pensionară, prezenta la protest, se plânge de majorarea taxelor, relatându-ne că „anul trecut plăteam 120 de lei, iar acum trebuie să plătesc 300 de lei dintr-o pensie de 640 de lei. Și eu ce mai mănânc dacă dau jumătate pe de pensie doar pe taxele locale, din ce mai plătesc gazele, întreținerea?” ne întreba bătrâna.

protest 2Din spusele unei doamne prezente la protest, Consiliul Local al orașului Corabia s-ar convoca pentru a reveni la taxele și impozitele din 2018, însă apreciază protestatara că Hotărârea le va fi anulată de prefect. Este nemulțumită de faptul că a ajuns să plătească impozit 1000 de euro pe lună, întrebându-se retoric dacă cumva se află pe strada Saint Elise, din Paris.

O altă protestatară ne povestește despre experiențele avute cu angajații Primăriei Corabia, dar și cu primarul. „M-am dus cu o adeverință de pământ pe care scria clar adresa <<Aleea Tineretului>> și domnul de acolo mă întreabă care e Aleea Teiului! De la Aleea Tineretului la Aleea Teiului e o diferență! Ce studii are el de nu știe nici să citească?” a povestit protestatara pățania sa, adăugând că lucrează cu ziua ca să facă un ban și că nu primarul nu a vrut să o ajute cu un loc de muncă: „Nici nu a vrut să discute cu mine când am venit și i-am cerut un loc de muncă la mătură” a conchis protestatara.

Domnul Vasile, unul dintre protestatari care trebuie să-și de-a jumătate din pensie protest corabia 2pentru a plăti taxele locale este și el nemulțumit de măsurile luate de conducerea orașului Corabia. Deși în trecut a fost înțelegător cu măsurile luate de conducerea orașului, acum nu mai poate sta liniștit. „Am fost înțelegător cu ce s-a întâmplat în trecut, dar când văd că s-a dublat valoarea taxelor, la valoarea amărâtelor pensii și salarii pe care le avem, la locurile de muncă puține din oraș, nu ne mai dă răbdare să stăm liniștiți acasă. Ei în primărie o duc bine, nemaipomenit de bine, dar populația nu” a declarat pentru VGTV Regional.

În încheiere, protestatarul solicită să vină cineva care să le spună cine a hotărât, cine a avut ideile de stabilire a taxelor locale și „să se ia de mână și să se ducă acasă, deoarece avem mulți oameni capabili să conducă orașul. Nu alegem un om care să pună cizma  pe bietul pensionar”, afirmații care au stârnit ropote de aplauze din partea mulțimii de protestatari.

Și copiii sunt nemulțumiți de conducerea orașului și să dublarea taxelor și impozite, apreciind că părinții le pot lua lucruri de care au nevoie din banii pe care trebuie să îi dea la primărie. „Aș vrea să îmi cumpere mami bicicletă și haine noi” ne-a spus un băiețel de aproximativ 10 ani, în timp ce o fetiță, ne-a spus că „aș vrea păpuși și jucării mai multe”.

A doua zi, Haralambie Marița, președintele PNL Corabia, a ținut să mulțumească celor care au avut curajul să își apere drepturile în fața autorităților. ,, În calitate de președinte al PNL Corabia țin să mulțumesc tuturor cetățenilor participanți la protestul spontan efectuat în fața Primăriei Corabia ca urmare a creșterii cu 120% a taxelor si impozitelor pe anul 2019 . De asemenea doresc sa fac cunoscut că organizația PNL Corabia este deschisă dialogului cu toți cetățenii orașului și în același timp pregătită pentru a primi în rândurile noastre persoane care cred în PNL.” a mai precizat liderul PNL Corabia, Haralambie Marița.

Vom reveni în materialele următoare cu soluția adoptată de Consiliul Local al orașului Corabia, care sperăm să fie îmbrățișată și de către prefectul Silviu Neacșu.

Sursă text Semnalul ORA. Mai multe amănunte la VGtv Regional, http://www.vgtvregional.ro Redactor  Ionuț Cocârlău, reporter Georgiana Raicu, op. imag., editare și montaj TV , Viorel Raicu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s