Olt. Slatina,  gazda ,, Zilei Mondiale a Teatrului”

Afis Cum se face 2,,Ziua mondială a teatrului” va fi marcată și la Slatina cu sprijinul Primăriei Slatina, a Asociației Culturale Center Inter Art și a Centrului Cultural Eugen Ionescu printr-un spectacol de excepție sub titulatura „Cum se face 2”.

Actori importanți ai scenei și ecranului românesc contemporan vin pe scena Centrului Cultural Eugen Ionescu din Slatina la o întâlnire cu publicul doritor și iubitor de teatru de calitate, miercuri 27 martie 2019, ora 18,30.

Piesa „Cum se face 2” este un spectacol care încearcă să împlinească ce spunea Shakespeare că înseamnă teatrul, acum 400 de ani. Să fie „o oglindă a firii”. Să aducă pe scenă puțină viață adevărată. O comedie de situație care își propune să vorbească mai departe despre viața în teatru și film a lui Dezideriu, a Larissei, a lui Silvestru și a domnului Dorin. La capul doamnei Pompoiu, un regizor și trei actori care sunt forțați de împrejurări să lucreze împreună. Umorul inteligent, satira și realismul crud fac din „Cum se Face 2” nu doar o comedie spumoasă… Pune, uneori, întrebări existențiale și marchează adânc destinele vieții de zi cu zi.

Teatru în teatru și mult umor de calitate cu Octavian Strunilă (Inimă de țigan; Regina; Iubire și Onoare; Tanti Florica), Paul Ipate (California Dreamin’; Moromeții 2), Cătălina Grama (Jojo) și Alexandru Conovaru (4 luni 3 săptămâni și 2 zile; Amintiri din epoca de aur). Regie și scenariu, Octavian Strunilă.

Tot mercuri 27 martie 2019, la ora 17,00, în foaierul Centrului Cultural Eugen Ionescu îșiCoperta Fluturele alb dau întâlnire actori veniți de la București, oameni de cultură și artă din Slatina pentru lansarea cărții de teatru „Fluturele alb“, o piesă semnată de George Smarandache. Cartea, cu o prefață semnată de scriitorul și dramaturgul Cornel Udrea de la Cluj are și două referințe: una din partea actriței Monica Davidescu iar cea de-a două din partea actorului Eugen Cristea.

Cartea apare sub auspiciile Editurii Academiei Româno-Australiană și este tipărită la Editura Hoffman. Prezintă: Valeru Ciurea (redactor de carte), Victor Tița (profesor), Octavian Strunilă (actor).

Salonul de artă fotografică „Oltul etnografic“ vine să coloreze atmosfera în foaierul Centrului Cultural Eugen Ionescu din Slatina miercuri 27 martie 2019, de Ziua mondială a teatrului. Organizat de Centrul Județean de Cultură și Artă Olt și finanțat de Consiliul Județean Olt salonul va avea vernisajul la ora 17,45 după lansarea cărții de teatru a lui George Smarandache „Fluturele alb“. Vor fi prezenți artiști fotografi invitați din țară care au participat la taberele de creație organizate în județul Olt în anii anterior.

 

Valeru Ciurea

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s