Vâlcea.  Perișani, localitate care înflorește în fiecare an

Ion Sandu, primar perisaniPrimarul localității Perișani, Ion Sandu spune că în ultimii trei ani au fost plantați aproximativ 150 de puieți,  care, în viitorul apropiat, pot schimba denumirea actualei străzi, din strada principală în aleea teilor.

Localnicii au cerut edilului să se ocupe și de eroziunea solului, însă acesta le-a transmis că ,,Acolo nu se poate planta niciun arbore până cei de la Administrația Bazinală Apele Române Olt nu vor efectua lucrări de regularizare în albia majoră a pârâului, deci, în acest moment nu putem planta nimic, pot să spun totuși că s-a reușit să convingem pe reprezentanții acestei instituții să prevadă în bugetul anului 2019 bani pentru rezolvarea acestei probleme, în afară de proprietatea d-nei Popa Elena poate fi

afectată grav și platforma drumului comunal DC 5 Perișani – Mlăceni, care este singura cale de intrare – ieșire în acest sat. Cert este că, pe malul stâng al pârâului Perișani, pe porțiunea de cca 1 km, cea mai prăpăstioasă a drumului comunal, s-au construit multe ziduri din gabioane cu piatră pentru consolidarea acestuia și plantat câteva mii de puieți salcâm care au devenit deja arbori, pivoți de consolidare naturală a malului acestui pârâu !” a precizat primarul Ion Sandu.

Primarul Ion Sandu, a ținut să precizeze că imediat ce timpul va permite, vor continua proiectele în curs, precum rețeaua de canalizare, asfaltarea tuturor drumurilor (neasfaltate) din localitate, avizarea construirii de pensiuni turistice, promovarea unor investiții producătoare de beneficii pentru bugetul local precum și reabilitarea, modernizarea și extinderea Căminului Cultural- Centru- Perișani.

De reținut este faptul că localitatea Perișani se află în Depresiunea Loviștei a Carpaților Meridionali, în străvechea Țară a Loviștei, pe partea din stângă Oltului, situată la o distanță de 11 km de drumul național de importantă Europeană E 81, pe stânga Oltului și la o distanță de 62 km de reședința județului, municipiul Rm. Vâlcea.

1 martie Primar Slatioara, Olt - Copie Redacția VGTV Regional urează domnului primar, cu prilejul împlinirii unei frumoase vârste, viață lungă, bucurii și fericire, alături de cei dragi! La multi ani!

Georgiana Raicu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s