Vâlcea. Ziua Mondială a Apei, marcată la Rm Vâlcea

Ziua Mondiala a apei VlZiua Mondială a Apei se sărbătorește anual în data de 22 martie, decizia instituirii acestei sărbători fiind  luată în cadrul Conferinței Națiunilor Unite pentru Mediu și Dezvoltare de la Rio de Janeiro, la 22 decembrie 1992.

Sărbătorirea Zilei Mondiale a Apei are ca scop aducere în atenția opiniei publice a problemelor legate de necesitatea protejării cantitative și calitative a apelor și de a pune în adevărata lumină rolul, îndatoririle și responsabilitățile celor cu atribuții în întreținerea, valorificarea și protejarea surselor de apă.

În cadrul complexului de activități dedicat sărbătoririi Zilei Mondiale a Apei ziua mondiala a apeiastăzi a avut loc la sediul ABA Olt, din municipiul Râmnicu Vâlcea, ședința Comitetului de Bazin Olt, pe care am condus-o ca președinte al acestei structuri.
La ședință au participat,alături de membrii Comitetului de Bazin Olt, subprefectul județului Vâlcea, doamna Aurora Gherghina, administratorul public al Consiliului Județean Vâlcea, domnul Adrian Mihăilă,viceprimarul municipiului Râmnicu Vâlcea, domnul Eusebiu Vețeleanu precum și domnii deputați Vasile Cocoș și Eugen Neață.
În deschiderea manifestării am prezentat mesajul domnului Ioan Deneș,ministrul Apelor și Pădurilor, cu ocazia Zilei Mondiale a Apei. A urmat mesajul secretarului de stat Adriana Petcu, prezentat de către doamna subprefect Aurora Gherghina.
După prezentarea de către directorul ABA Olt, domnul Ștefan Prală a mesajului Directorului General al Administrației Naționale Apele Române, domnul Victor Sandu, au urmat două prelegeri de specialitate.
Marin Florian și primari vlMulțumesc reprezentanților presei vâlcene prezenți la activitate precum și directorului Ștefan Prală ca și colegilor dumnealui din echipa managerială a acestei instituții pentru rezultatele deosebite obținute în anul 2018 dar și pentru organizarea ireproșabilă a activității de astăzi.
Totodată, în numele Instituției Prefectului Vâlcea, le adresez tuturor angajaților ABA Olt, cu ocazia Zilei Mondiale a Apei, urări de sănătate, putere de muncă și realizări profesionale. La mulți ani!
a spus prefectul de Vâlcea, Marin Florian, cu acest prilej.

Odată cu creșterea populației globului și a modernizărilor care au succes acesteia, apa a devenit un pion important in viața de zi cu zi, o resursă esențială vieții. De aceea, în data de 22 decembrie 1992, la Rio de Janeiro, în cadrul Conferinței pentru Mediu și Dezvoltare a Națiunilor Unite, a fost aleasă ziua de 22 martie pentru a se sărbători Ziua Mondială a Apei. Această zi reprezintă un semnal de alarmă cu privire la cât de periculoasă poate fi poluarea apei pentru ecosisteme și pentru viață, și în același timp atrage atenția asupra absenței apei, ce în anumite zone ale lumii creează o adevărată problemă, punându-se de multe ori viața (atât a oamenilor, cât și a plantelor și animalelor) în pericol.

În România această zi este sărbătorită din anul 1993 prin diferite conferințe cu privire la prevenirea dezastrelor naturale provocate de apă (indundații) de pe plan național, soluții de gospodărire a apelor, precum și la impactul global pe care apa îl are în prezent.

Georgiana Raicu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s