Argeș. Evenimente cultural-artistice cu  prilejul ,,Simfoniei Lalelelor” din Pitești

simfoniaPrimăria Municipiului Pitești, prin Centrul Cultural Pitești organizează în perioada 12-14 aprilie 2019, cea de-a 42-a ediție a sărbătorii ,, Simfonia Lalelelor”,  eveniment devenit deja o tradiție a piteștenilor. În acest sens, municipalitatea a plantat în toamna anului trecut peste 140.000 de bulbi de lalele, care  ar trebui să fie în perioada maximă de înflorire de Simfonia Lalelelor.

 Festivitățile vor debuta joi, 11 aprilie 2019 la orele  19,00 cu un concert simfonic susținut de Filarmonica Pitești. Dirijor Christian Câșleanu, solistă Sînziana Mircea (pian).                      A doua zi, vineri, 12 aprilie, programul va începe la ora 10,00  cu primirea somfoniainvitaţilor Primăriei Piteşti, iar o jumătate de oră mai târziu, se va desfășura Parada Tinerilor – Parada Florilor pe traseul dintre Primăria Municipiului Piteşti și Complex Expoziţional Casa Cărţii, urmând ca la orele 12,00  să fie deschiderea oficială a ,,Simfoniei Lalelelor”.

Seara la orele 19.00, piteștenii melomani vor putea asista la un Concert cameral „Pianul călător”, ediția a VIII-a, un turneu extraordinar al pianistului Horia Mihail,  desfășurat la Complexul  Expoziţional Casa Cărţii, susținut de Filarmonica din Pitești.

Sâmbătă, 13 aprilie 2019, începând cu ora 10.00 se va desfășura ,,Crosul Lalelelor” în

Parcul ,,Lunca Argeșului”, iar la ora 11,00, piteștenii vor putea viziona o  proiecție științifică la Planetariu  din cadrul  Muzeul Județean Argeș.

După amiaza, la 17.30, cei prezenți vor participa la un spectacol organizat în Piaţa Primăriei Municipiului Piteşti. Pe scena amenajată special vir urca Claudia Șerbănescu, George Popescu,  Diandra Popaiancu,  Alin Gabriel Matei, Rodica Oprican, Violeta Dincă, Grupul Vocal ,,Zavaidoc”.  Invitate speciale  Marcela Fota, Ileana Lăceanu.

simfonia lalÎn aceiași seară, la orele 18.00,  va rula filmul ,,Bohemian Rhapsody” la  Cinematograful „București”, iar după ora 20,00 vor evolua artiști renumiți  precum LORA, ZDOB ȘI ZDUB, evenimentul încheindu-se cu un foc de artificii.

Duminică, 14 aprilie 2019, festivitățile dedicate Simfoniei Lalelelor se vor încheia cu un film pentru copii ,,Proiectul Florida” la ora 10.00, iar la 0rele 18., tot în sala Cinematografului ,, București”, va rula filmul românesc  „Oh, Ramona”.

 Concurs de fotografie destinat tuturor piteștenilor

Tot în această perioadă se va desfășura pentru prima dată Concursul de Fotografie, subsimfonia lalelelor concurs de fotogenericul “Simfonia Lalelelor prin Ochii Tăi”, în vederea obținerii de imagini artistice de la manifestările culturale, care se desfășoară sub egida Simfoniei Lalelelor, eveniment emblematic al municipalității.

Potrivit organizatorilor, câștigătorii vor fi premiați cu diplome, daruri cu simbolurile Simfoniei Lalelelor, iar lucrările premiate vor fi postate pe site-ul oficial al Centrului Cultural Pitești(www.centrul-cultural-pitesti.ro), pe site-ul oficial al Simfoniei Lalelelor(www.simfonialalelelor-pitesti.ro) și, ulterior, publicate în Albumul Simfonia Lalelelor prin ochii tăi, ediția I.

Înscrierea participanților se va face în perioada 12-16 aprilie 2019, iar jurizarea și anunțarea câștigătorilor va fi pe 17 aprilie a.c.

Concursul va avea o singură categorie, aceea de imagini foto digitale. Fiecare concurent poate participa cu 2 lucrări, în format electronic.

Participarea la concurs şi completarea formularului de înscriere implică acordul autorului ca materialele participante în concurs să poată fi folosite de către Primăria Municipiului Pitești, în scopul promovării concursului şi al realizării de materiale de prezentare a oraşului, cu menţionarea numelui autorului; depunerea formularului de înscriere reprezintă consimţământul autorului cu privire la această formă de utilizare, nelimitată în timp şi spaţiu.

Organizatorul va considera în mod automat că trimiterea unei fotografii şi completarea formularului reprezintă participarea concurentului la concurs şi că acesta este de acord cu regulamentul concursului.

Fotografiile trimise trebuie să fie originale, realizate de concurenţi. Organizatorul nu îşi asumă răspunderea pentru nicio fotografie însuşită în mod ilegal de către concurenţi; concurentul este unic responsabil pentru orice consecințe directe sau indirecte care pot apărea ca urmare a participării cu fotografii la acest concurs.

Imaginile care nu respectă prevederile din regulament vor fi excluse din concurs.

Concurenții vor trimite până pe data de 16 aprilie 2019, pe adresa de e-mail a Centrului Cultural Pitești cultcentre@yahoo.com următoarele:

– Formularul de înscriere (se descarcă de pe site-ul www.centrul-cultural-pitesti.ro sau de pe site-ul http://www.simfonialalelelor-pitesti.ro)

– Fotografiile în format digital.

Jurizare şi evaluare. Fotografiile câştigătoare sunt alese în urma punctajului obţinut, acordat de membrii juriului.

Lucrările înscrise în concurs sunt apreciate după creativitate, originalitate, estetica imaginii și realizare tehnică.

Câștigătorii vor fi anunțați public pe data de 17 aprilie 2019, lucrările premiate vor fi postate pe site-ul oficial al Centrului Cultural Pitești(www.centrul-cultural-pitesti.ro) și pe site-ul oficial al Simfoniei Lalelelor(www.simfonialalelelor.ro).

Georgiana Raicu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s