Olt. Jandarmi olteni decoraţi pentru succesul misiunilor internaționale

jandarm premiat pt participarea la teatrele de operatiuniCa recunoaştere a profesionalismului manifestat pe timpul executării misiunilor internaţionale la care au participat, doi jandarmi olteni au fost recompensaţi de către Inspectoratul General al Jandarmeriei Române cu acordarea de embleme şi distincţii de serviciu, după cum urmează:

Conform Ordinului Inspectorului General al Jandarmeriei Române, nr. 922 din 25.03.2019, domnului locotenent colonel FILIP CRISTIAN i s-a acordat Emblema de merit ,,În slujba păcii” –clasa a II-a, pentru modul deosebit în îndeplinirea atribuţiilor funcţionale cu ocazia misiunii sub egida ONU;

Conform Ordinului Inspectorului General al Jandarmeriei Române, nr. 896 din 20.03.2019, domnului plutonier major BOROI LIVIU CRISTIAN,  i s-a acordat Distincţia de serviciu ,,participarea la misiuni în afara teritoriului statului român” , pentru reprezentarea Jandarmeriei Române în cadrul misiunilor internaţionale.

Potrivit  unui comunicat de presă emis de IJJ Olt, Lt.col. Cristian Filip a participat, în 2018, la o misiune internațională sub egida ONU. Este vorba despre Misiunea Multidimensiunală Integrată pentru Stabilizare din Republica Centrafricană (MINUSCA), cu o durată iniţială de 12 luni. Alături de locotenent colonel Cristian Filip, au mai participat doi ofițeri, locotenent-colonel Claudia Popescu și maior Virgiliu Beșca din cadrul Inspectoratului General. Cei trei ofițeri au fost selecționați de către o comisie de evaluare ONU (UN-SAAT), în urma susținerii testărilor din luna iunie 2016. Pentru această misiune încredințată de ONU Jandarmeriei Române, cei trei ofițeri au parcurs mai multe probe de concurs, de la testarea cunoștințelor de limba străină, testare auto în condiții speciale până la tragerea cu armamentul.

Plutonierul major Boroi Liviu a făcut parte dintr-un contingent compus din 23 de jandarmi români, sub denumirea onorifică „Contingentul 10 Aurelia Dacorum”, care au desfășurat activități de pregătire a forțelor de ordine afgane, timp de șase luni, în cursul anului 2018. Militarii contngentului au fost decoraţi cu medalia Non-Article 5, pentru serviciul în slujba NATO.
Pentru participarea la misiunea din Afganistan, subofiţerul Liviu Boroi a primit la începutul acestui an şi o diplomă specială şi din partea autorităţilor din Slatina.

Georgiana Raicu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s