Olt. Jandarmii și-au sărbătorit ziua cu demnitate și-n în pași de defilare!

jandarmi oltUmbra aruncată asupra jandarmilor  pe 10 august 2018, din cauza unor personaje ,, subjugate” politicului, nu a scăzut cu nimic adevărata valoare și importanță a Jandarmeriei Române și cu atât mai mult a jandarmilor români, care de 169 de ani, de când domnitorul  Grigore Alexandru Ghica, a înființat această armă, veghează asupra ordinii în țara noastră.

Cu ocazia sărbătoririi la data de 3 aprilie, a 169 de ani de la înființarea Jandarmeriei Române, Inspectoratul Județean de Jandarmi Olt, desfășoară azi mai multe activități pentru a marca evenimentul.

Festivităţile au debutat la ora 11.00 în sala de şedinţe a Consiliului Judeţean Olt, unde, înIJJ Olt prezenţa reprezentanţilor instituţiilor colaboratoare, a personalului inspectoratului şi a ziariştilor din presa locală, au fost prezentate mesajele de felicitare adresate cu ocazia Zilei Armei și recompensele acordate celor mai merituoşi jandarmi olteni.

jandarmi premierDe asemenea, au fost premiaţi câştigătorii concursurilor sportive şi au fost înmânate invitaţilor diplome aniversare și plachete. Toto cu acest prilej, au fost acordate premii  pentru cei mai buni jurnaliști care au obținut premii la concursul ,, Cupa Presei la Tir”. Redactorul VGtv Regional, Georgiana Raicu, obținând, de această dată, locul II, locul III a fost atribuit Geaninei Lupu de la PTV Oltenia, iar locul I Alina Mitran de la Adevărul.

Pentru a familiariza cetăţenii cu misiunile, dotarea şi rolul Jandarmeriei în societate, activităţile vor continua cu organizarea unor standuri de prezentare, ateliere interactive, puncte de contact şi informare în spaţiul public, pe B-dul A.I. Cuza din municipiul Slatina, în zona Consiliului Judeţean Olt şi a Instituţiei Prefectului – Judeţul Olt.jand 5

Aici au fost prezentate autospecialele de intervenţie, materialele folosite în misiunile de asigurare şi restabilire a ordinii publice, mijloacele de intervenţie antiteroristă, echipamente de comunicaţii şi câinii de serviciu pe care unitatea îi are în dotare.

În cadrul manifestărilor au fost distribuite materiale promoţionale, informative şi preventiv-educative precum şi Revista LEGE ŞI ORDINE editată de inspectorat.

defilare cu torte  Ceremonia dedicată ,, Zilei Jandarmeriei Române”, s-a încheiat la orele 20.00, când pe Bulevardul A.I. Cuza, din Slatina și până pe Esplanada  a avut loc o ceremonia militară de ,,Retragere cu torțe” a jandarmilor olteni.

Mai multe amănunte la VGtv Regional, http://www.vgtvregional.ro

Redactor Georgiana Raicu, op. Imag. Viorel Raicu

––––––––––––––––––––-

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s