Olt.  S-au sărbătorit 15 ani de la  aderarea României la NATO

autorități ziua natoZiua NATO este sărbătorită în România, pentru a marca momentul în care ţara noastră a aderat în mod oficial la Alianţă. La 29 martie 2004, au fost depuse instrumentele de ratificare la Departamentul de Stat al Statelor Unite ale Americii, statul depozitar al Tratatului Alianţei Nord-Atlantice. Se împlinesc, anul acesta, 15 ani de când România este membră a NATO, dar şi 70 de ani de la înfiinţarea Alianţei.

România a fost invitată să adere la Alianţa Nord-Atlantică la Summit-ul NATO de la Praga din 2002. La acel moment, aliaţii au lansat invitaţii de aderare pentru 7 state – Bulgaria, Estonia, Letonia, Lituania, România, Slovacia şi Slovenia.

La 29 martie 2004, România a aderat în mod oficial la NATO prin depunerea liberali prezenti la ziua natoinstrumentelor de ratificare la Departamentul de Stat al SUA, stat depozitar al Tratatului Alianţei Nord-Atlantice. Depunerea instrumentelor de ratificare a fost urmată, la 2 aprilie 2004, de ceremonia arborării oficiale a drapelului român la sediul NATO.

Și la Slatina, ca dealtfel în toată țara, Garnizoana Slatina alături  autoritățile județene în frunte cu prefectul Silviu Neacșu și subprefectul Radu George Ioniță, precum și de cele locale, conduse de viceprimarul Claudiu Stăncioiu, au ținut să marcheze acest moment important din istoria recentă a țării noastre. Astfel că după mesajul citit cu acest prilej de prefectul Silviu Neacșu, pe acordurile Fanfarei ,, Lyra Band” condusă de maior( r) Ilie Hău, au fost interpretate imnurile țării noastre și NATO, moment în care au fost ridicate, pe catargul din fața Prefecturii Olt și cele două drapele.

De această dată printre cei prezenți nu au mai fost reprezentanții militarilor americani de la Deveselu, nici un parlamentar iar dintre partidele politice, doar PNL Olt a participat la Ziua NATO.

Redactor Georgiana Raicu,  VGtv Regional http://www.vgtvregional.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s