Senatorul oltean, Siminica Mirea susține investițiile în turism

siminica mireaConștientă de problemele cu care se confruntă județele din sudul țării, senatorul oltean Siminica Mirea, consideră că printre obligațiile principale ale unui parlamentar se află și activitatea de a crea noi propuneri legislative sau de a îndrepta, în favoarea cetățeanului, diverse articole din legi ce trebuie adaptate cerințelor dezvoltării acestora.

Printre proiectele de lege se află unul privind  aprobarea Contractului de finanțare dintre România și Banca Europeană de Investiții (România – Cofinanțare UE pentru dezvoltare rurală 2014 – 2020), semnat la București la 17 septembrie 2018.

Un alt proiect se referă la  aprobarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr.10/2019, privind stabilirea unor măsuri privind finanțarea investițiilor în turism și modificarea unor acte normative. Despre acest proiect, Siminica Mirea a spus: „Acest proiect de lege răspunde nevoii că România să aibă un program național de dezvoltare a investițiilor în turism echilibrat, coordonat și complementar, care să pună în valoare patrimoniul țării noastre, în general, respectiv, în particular, la nivelul destinațiilor turistice”.

Legea privind aprobarea Ordonanței Guvernului nr. 4/2017 pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal. – reexaminare /25.02.2019 (la solicitarea Președintelui României). „Potrivit prevederilor Ordonanței Guvernului nr. 4/2017, sunt modificate și completate dispozițiile art. 140, precum și cele ale art. 158 din Codul Fiscal, în sensul că baza lunară de calcul pentru contribuția de asigurări sociale este suma câștigurilor brute prevăzute la art. 139 din Codul Fiscal, realizate de persoanele fizice care obțin venituri din salarii sau asimilate salariilor asupra cărora se datorează contribuția individuală”. A mai precizat parlamentarul oltean.

Propunerea legislativă privind modificarea și completarea Legii 223/2007 privind Statutul personalului aeronautic civil navigant din aviația civilă din România. „Prin modificările și completările aduse, actul normativ are ca scop îndreptarea, clarificarea și reglementarea în mod onest și unitar a drepturilor salariale ale piloților, piloților instructori, însoțitorilor de bord/ membri ai echipajului de cabină, parașutiștilor, personalului de inspecție în zbor și a altor categorii exceptate până acum de la aceste prevederi”, a spus, despre acest subiect, senatorul Siminica Mirea.

Parlamentarul oltean a mai adăugat că de curând, Consiliul Economic şi Social a avizat favorabil proiectul de modificare a OUG 114/2018 în care se dezbat prevederile privind băncile nu au generat observaţii din partea membrilor CES, unele nemulţumiri apărând în cazul celor legate de energie. ,,Reprezentanţii companiilor de utilităţi au apreciat măsura reducerii contribuţiei de 2% datorată ANRE pentru producătorii de energie pe bază de cărbune şi pentru producătorii de energie termică pentru populaţie drept discriminatorie, sugerând eliminarea acesteia.
În acelaşi timp, membrii CES au considerat oportune unele măsuri care să prevină o explozie a preţurilor la energie electrică şi gaze naturale după 2022, când expiră perioada de plafonare.
Schimbările privind prevederile pentru sistemul bancar, pilonul ÎI de pensii, partea de energie, partea de comunicaţii.”
A mai spus Mirea.

Siminica Mirea a ținut să precizeze că, în perioada 1-2 aprilie 2019, a fost prezentă la Conferinţa Interparlamentară privind viitorul Uniunii Europene din cadrul dimensiunii parlamentare a Preşedinţiei rotative a României la Consiliul Uniunii Europene, conferință organizată la Palatul Parlamentului.
Scopul conferinței se referă la abordarea, prin intermediul dialogului interparlamentar, a temelor relevante privind viitorul Uniunii Europene, cu accent pe apărarea valorilor europene, problematica apărării cetățenilor, necesitatea unei reforme a modelului economic, asigurarea coeziunii, vecinătatea europeană și relațiile euro-atlantice.

Georgiana Raicu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s