Vâlcea. A început reabilitarea drumului către Mânăstirea ,,Dintr-un Lemn”

costi radulescuPotrivit președintelui CJ Vâlcea, Costi Rădulescu, vineri, 5 aprilie a.c., au început lucrările de asfaltare a unuia dintre cele mai importante drumuri care mai multe localită.  Proiectul se referă la „Reabilitare şi modernizare DJ 646B Frânceşti (DJ 646) – Coșani – Dezrobiţi – Şerbăneşti – Păuşeşti – Barcanele – Soliceşti – Pietrari (DN 67), km 0+000 – 13+915″.
Drumul județean 646B, care duce la Mănăstirea ,,Dintr-un Lemn”, are o lungime de 13,915 km, porneşte din localitatea Frânceşti (din DJ 646) şi se continuă pe teritoriul comunelor Păuşeşti şi Pietrari, cu punct final în DN 67.
Valoare contractului de lucrări este de 24.897.408,72 lei (aproape 250 miliarde lei vechi), durata de execuţie a lucrărilor este de doi ani, iar perioada de garanţie este de 10 ani.

Costi Rădulescu a precizat că prin acest proiect se propune refacerea sistemului rutier pecosti rad cu drumarii o lungime de 6,150 km,  reabilitarea unui sistem rutier pe o lungime de 7,510 km, construire şanţuri şi rigole pe traseul drumului (şanţuri: 19.900m; rigole: 1000m),  amenajare podeţe şi podeţe tubulare (36, respectiv 29 buc); refacere podeţe acces proprietăţi (700 buc),  realizare lucrări pentru siguranţa circulaţiei (zid de sprijin: 300 m, parapet: 1360 m, dren: 500 m),  consolidarea a două poduri (la km 4+784, respectiv, km 3+100) și construirea unui pod (la km 5+700).

„Cu voia Lui Dumnezeu şi cu ajutorul oamenilor, astăzi, am avut bucuria ca, de la poarta Mănăstirii Dintr-un Lemn, să dau ordinul de începere a lucrărilor pe un drum judeţean extrem de important, un drum turistic, un drum destinat binelui general al vâlcenilor din Frânceşti, Păuşeşti şi Pietrari, dar şi celor care vor vizita aceste frumoase meleaguri.
drumuri val si primariiAlături de mine au fost primarii celor trei comune tranzitate de acest drum, pentru că eu, Preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, îi preţuiesc pe primarii din judeţ şi vreau ca toţi cei care ne-au acordat încredere, atât mie, cât şi primarilor şi care sunt destinatarii faptelor noastre bune, să ştie acest lucru.
Şi vreau să mai ştie că ne vom preocupa ca lucrările care încep astăzi să fie executate în termen şi de calitate. De altfel, i-am comunicat constructorului că voi superviza personal desfăşurarea lucrărilor, pentru a mă asigura că treburile merg aşa cum trebuie.
Pe această cale, mulţumesc Guvernului României, care a alocat, prin PNDL II, fonduri pentru acest drum, dar şi colegilor de la Consiliului Judeţean, alături de care am lucrat la documentaţii, în vederea atragerii fondurilor
”. – a ținut să precizeze în deschiderea evenimentului, președintele Consiliul Județean Vâlcea, Constantin Rădulescu.

Georgiana Raicu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s