Vâlcea. Specialiști militari americani și români în vizită la Prefectura Vâlcea

vizita americani vl 2 Prefectura Vâlcea a fost marți, 02 aprilie 2019, gazda unei delegații militare mixte de specialiști CIMIC aparținând Forțelor Terestre ale României și Statelor Unite ale Americii (Civil Affairs).

Prefectul Marin  Florian și subprefectul județului, Aurora Gherghina, au primit la sediul instituției echipa de specialiști din cadrul Batalionului 1 CIMIC al Statului Major al Forțelor Terestre și specialiști din cadrul Afacerilor Civile aparținând armatei Statelor Unite ale Americii, respectiv Comandamentului Forțelor Terestre ale SUA, condusă de cpt. Bogdan Stochiță și cpt. Lisa Chase.

În cadrul întâlnirii, militarii aparținând delegației au solicitat  date privind statisticile realizate la nivelul județului Vâlcea, în vederea realizării unor viitoare documentari și a derulării unor viitoare misiuni militare mixte.

vizita americani la vlDatele solicitate sunt esențiale pentru o bună orientare în cazul intervențiilor și sprijinului în situațiile de calamități naturale, precum cele cunoscute la nivelul județului nostru din ultimul timp.

Totodată, a fost subliniată importanța Parteneriatului strategic româno – american în vederea consolidării cooperării interinstituționale și au fost discutate aspecte legate de exercițiul militar comun dintre cele două state, desfășurat în luna iulie a anului 2017, în vederea programării și organizării ulterioare a unor exerciții militare superioare.

În finalul întâlnirii au fost reconfirmate relațiile de bună cooperare instituțională și au fost prezentate câte aspecte referitoare la exercițiul militar ce va avea loc în luna august a acestui an în județul Brașov, iar în acest scop, județul Vâlcea va fi tranzitat de mai multe vehicule militare de mare tonaj.

Ionuț Cocârlău

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s